Gemeente Franekeradeel


Verwijderen caravan en aanhanger met autobanden

Binnenkort zal een van It Ankerplak verwijderde caravan worden afgevoerd. Daarnaast is een aanhanger met autobanden achtergelaten bij de voormalige gemeentelijke stortplaats. Indien de eigenaren van zowel de caravan als de aanhanger hun eigendom willen behouden, worden zij hierbij in de gelegenheid gesteld deze op te halen vóór 8 juni 2005. Hiervoor kunt u contact opnemen met de heer A. Nuus, tel. 0517-380412. Indien vóór deze datum geen reactie is ontvangen dan zullen beide objecten door de gemeente worden afgevoerd. De afgevoerde objecten zijn niet terug te vorderen.

---

Besluitenlijst College van B&W 24 mei 2005

Advies bezwarencommissie.
Besluit:
Beslissen conform advies bezwarencommissie.

Advies gemeenteraad inzake bouleezjes Fiskerij-monumint. Besluit:

* Geen vrijstelling in legesverordening opnemen.
* In dit specifieke geval - relatie doel van de vereniging en de middelen daarvoor - de hardheidsclausule toepassen.

Professionalisering van de milieuhandhaving.
Besluit:
Instemmen met het uitvoeren van de voorgestelde acties (zie bijlage) zodat voor 100% voldaan kan worden aan de kwaliteitscriteria.

Wijziging huisnummering Voorstraat 77 te Franeker i.v.m. verbouw tot 12 appartementen.
Besluit:
Voorstraat 77 te Franeker splitsen in twaalf appartementen waardoor de huisnummers 77 tot en met 99 ontstaan.

Subsidie 2006 stichting Maatschappelijk Werk Fryslân. Besluit:

* Kennis nemen van de brief van Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân m.b.t. de gevraagde subsidie voor 2006.
* Het basis aantal uren m.i.v. 2006 ophogen naar 2250.
* Meenemen bij de productenraming 2006, te dekken als autonome ontwikkeling uit Algemene Middelen.

---

Inspraak voor het realiseren van een recreatiehaven

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel maken bekend dat er een aanvraag is ingediend voor het realiseren van een recreatiehaven nabij het perceel Hegesylsterwei 4 te Tzummarum.

Het betreffende plan past niet binnen het geldende bestemmingsplan "Buitengebied 2001". Dit heeft tot gevolg dat een vrijstellingsprocedure ingevolge artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening doorlopen moet worden. Met toepassing van deze procedure kan vrijstelling worden verleend van het geldende bestemmingsplan.

Op grond van het bepaalde in artikel 6a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en het bepaalde in de Inspraakverordening gemeente Franekeradeel ligt het plan met ingang van 2 juni 2005 gedurende twee weken voor een ieder ter inzage. Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn/haar zienswijzen omtrent het bouwplan naar voren brengen.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen bij mevrouw M. Swart van de afdeling Bouwen en Milieu of telefonisch op nummer 0517-380444.

Bovendien wordt u tijdens de termijn dat het plan ter inzage ligt in de gelegenheid gesteld om uw zienswijzen over het plan schriftelijk naar voren te brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Let wel:
de gemeente heeft ten aanzien van het plan nog geen officieel standpunt ingenomen.

---

Meldingen Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer bekend, dat in april en mei 2005 meldingen zijn ontvangen van:


* Schildersbedrijf Plantenga, voor een Besluit bouw- en houtbedrijven Milieubeheer op het perceel t Want 6 te Franeker;
* Maatschap Hoekstra, voor een Besluit opslag- en transportbedrijven Milieubeheer op het perceel Edisonstraat 30 te Franeker;
* S. Idsardi, voor een Besluit mestbassins Milieubeheer op het perceel Hoofdweg 2A te Zweins;

* Bui Van Dung en Bui Tran Thi Viel, voor een Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen Milieubeheer op het perceel Dijkstraat 24 te Franeker;

* Bouwbedrijf De Wadden, voor een Besluit opslag- en transportbedrijven Milieubeheer op het perceel De Wieken 23A t/m K (behalve I) te Franeker;

* Vitens Fryslân, voor een Besluit voorzieningen en installaties Milieubeheer op het perceel Feikemastraat 53 (watertoren) te Franeker.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Franeker, 1 juni 2005.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---