Miko


Miko en ANL Plastics beëindigen overnamegesprekken.

Turnhout, 31 mei 2005 - Miko, de op Euronext genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist, en ANL Plastics, specialist in het ontwikkelen en produceren van gethermoformeerde verpakkingen, kondigen aan dat de overnamegesprekken die in februari werden bekend gemaakt, in onderling overleg zijn stopgezet. Beide partijen hebben gedurende het due diligence onderzoek vastgesteld dat elk voor de toekomst zijn eigen koers wil blijven varen.

"De conclusie van de vele gesprekken die recentelijk hebben plaatsgevonden, is dat het zowel voor Miko als voor ANL Plastics beter is om voor de toekomst een eigen en onafhankelijke koers te blijven varen. De beoogde synergieën bleken niet in lijn te liggen van de verwachtingen die oorspronkelijk werden vooropgesteld. We besluiten hiermee een lange episode van onderzoeken en gesprekken. Ik wens nog te beklemtonen dat onze goede en collegiale relatie met ANL Plastics blijft voortbestaan", aldus Frans Michielsen, CEO van de Miko-groep.

De heer Michielsen bevestigt nog dat Miko haar actieve overnamebeleid zal voortzetten. Dit werd recentelijk nog bevestigd door de overname van de koffieservicebedrijven "Better Brews" in Cornwall-UK en "HBS" in Nederland.

OVER MIKO
Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 30-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een "tweepijlerstrategie" waarbij de kernactiviteiten - koffieservice en kunststofverpakkingen - nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep stelt 503 mensen te werk en haalde in 2004 een omzet van 73,62 miljoen EUR. Het is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Nederland, Engeland, Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije.

EINDE