Het Nederlandse Rode Kruis

31 mei 2005
Op de tandem met verstandelijk gehandicapten

Meedoen aan leuke activiteiten? Voor jongeren met een handicap is dat geen vanzelfsprekende zaak. Maar met wat creatief denken kom je een heel eind. Bijvoorbeeld: waarom zou een verstandelijk gehandicapte jongere eigenlijk niet kunnen meefietsen met de jaarlijkse Trap-in rond het Brabantse Uden? Jeugdvrijwilligers van het plaatselijke Rode Kruis vonden de oplossing: er bestaat toch zoiets als een tandem?

Samen op de tandem
Zo meldden zich twaalf jonge Rode Kruis-vrijwilligers en acht verstandelijke gehandicapte leeftijdgenoten gezamenlijk op de Udense Markt. De gehandicapte deelnemers namen plaats op het achterste zadel van de tandems. Vrolijk toegejuicht door het publiek peddelden de koppels weg voor een fietstocht van vijftig kilometer.

De fietstocht verliep perfect. Het weer was precies zo zonnig als waarop gehoopt was. Jessica Hoevenaars deed mee: We werden enthousiast ontvangen en kregen een extra applaus. Het enige dat lastig was? Om de groep compleet te houden. Met een tandem fiets je niet zo makkelijk als met een gewone fiets. We hebben geen uitvallers gehad en vonden het erg leuk. Volgend jaar zijn we weer van de partij!

Meer informatie:

* Benieuwd naar wat het Rode Kruis bij ú in de buurt doet? Zoek het Rode Kruis bij u in de buurt

* Zelf meehelpen? Kijk eens onder vrijwilliger worden of in de vacaturebank

* Maak deze activiteit mogelijk! Doneer aan het Rode Kruis