Gemeente Moerdijk


HAVENFRONT WILLEMSTAD

Het college heeft vandaag ingestemd met het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan "Havenfront Willemstad 2005". Een van de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het eerder gepresenteerde plan is een maritiem verenigingsgebouw. In dit gebouw kunnen de scouting, de watersportvereniging en het Rooie Paerd hun huisvesting vinden.

Nadat het enige tijd stil is geweest rondom het Havenfront in Willemstad komt hier binnenkort verandering in. Achter de schermen is er hard gewerkt om dit project verder te ontwikkelen en is er uitgebreid overleg geweest tussen de gemeente en de ontwikkelende partij Ballast Nedam en de diverse betrokken partijen, zoals de Dienst Domeinen, Rijkswaterstaat, waterschap Brabantse Delta, etc. Het resultaat van dit overleg is onder andere verwerkt in een nieuw bestemmingsplan, dat de planologische basis vormt voor de verdere ontwikkelingen in dit gebied.

In overleg met betrokkenen is in dit plan tevens een plek gereserveerd voor de realisatie van een "maritiem verenigingsgebouw" waar de scouting, de watersportvereniging en het Rooie Paerd een nieuwe huisvestingsplek zouden kunnen krijgen. De uiteindelijke realisatie van dit gebouw vergt uiteraard nog nader onderzoek en overleg, waarbij ook de financiële consequenties en verantwoordelijkheden nader in beeld zullen worden gebracht en op basis waarvan uiteindelijk de definitieve besluitvorming kan plaatsvinden.

Dit voorontwerp bestemmingsplan wordt op 21 juni 2005 besproken met de commissie Fysieke Infrastructuur. Vervolgens vindt op 4 juli 2005 een openbare informatiebijeenkomst in het Mauritshuis plaats waar het plan nader zal worden toegelicht. In het kader van het zogenaamde wettelijk vooroverleg zal het plan zo snel mogelijk aan de diverse overheidsinstanties (onder andere de Provinciale Planologische Commissie) worden toegestuurd voor advies. Vanwege de zorgvuldigheid zal de formele inspraak niet in de zomervakantie, maar in de maand september plaatsvinden, waarbij het plan ter inzage zal worden gelegd en gelegenheid bestaat om hierop te reageren. Dit zal uiteraard tijdig en uitgebreid worden aangekondigd.

Hoewel er nog heel veel werk moet worden verricht om dit project tot een succesvol einde te brengen is er met dit voorontwerp in elk geval een belangrijke stap gezet op weg naar realisatie van het project Havenfront Willemstad.