Gemeente Noordenveld


Leerlingen- en Wvg-vervoer drie noordelijke gemeenten in nieuwe handen

Gepubliceerd op: 31 mei 2005

De gemeenten Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo gaan voor het leerlingenvervoer in zee met Connexxion Taxi Services en de gemeente Noordenveld en Tynaarlo voor het Wvg-vervoer met het Regionaal Vervoerscentrum uit Eibergen. Dit is de uitkomst van de Europese aanbesteding. De gunning is voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid om de overeenkomst twee keer met een jaar te verlengen. Zowel Connexxion als RVC starten op 1 augustus 2005 met het desbetreffende vervoer.

Na het faillissement van taxi Seubers vorig jaar, konden de drie gemeenten tot volle tevredenheid terugvallen op taxi Roelfsema uit Zuidlaren en taxi Nuis uit Nuis. Wel waren ze verplicht om hun vervoer opnieuw Europees aan te besteden en het de aanbieder te gunnen met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Op jaarbasis betalen de drie gemeenten zon anderhalf tot twee miljoen euro aan het Wvg- en leerlingenvervoer.

De offertes van Connexxion Taxi Services en RVC kwamen als de beste aanbiedingen uit de bus en bieden garanties voor het vereiste kwaliteitsniveau zoals dat is neergelegd in het bestek. Beide vervoerders bewaken de kwaliteit van de uitvoering en sturen zonodig direct bij. In het contract met de nieuwe vervoerders is voor het Wvg-vervoer een bonus-malus systeem opgenomen dat naast een boete bij het niet nakomen van bepaalde afspraken ook voorziet in een extra beloning bij goed rijden. De bedrijven hebben overigens ervaring met het verzorgen van het leerlingenvervoer en het Wvg-vervoer.

Connexxion Taxi Services is een onderdeel van vervoersmaatschappij Connexxion en actief op de markt van het leerlingenvervoer. RVC is in 1997 opgericht door vier taxibedrijven die gezamenlijk een Collectief Vraagafhankelijk Vervoerssysteem uitvoeren. Ze waren daarmee de eersten in Nederland. RVC fungeert als hoofdaannemer en heeft het daadwerkelijke vervoer ondergebracht bij de lokale taxibedrijven Taxi Dorenbos in Norg, Taxi Roelfsema in Zuidlaren en Taxi Vrieswijk in Haren. De gemeenten Noordenveld en Tynaarlo hebben bij het opstellen van de eisen voor het Wvg-vervoer praktische adviezen ingewonnen bij de gehandicaptenplatforms.

Vries, 2005