Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 31 mei 2005

Politie treft bij controle verboden wapen aan
STEENBERGEN: Dinsdagmorgen heeft de politie in een woning in Steenbergen een onderzoek ingesteld, omdat vermoed werd dat in deze woning een hennepkwekerij was gevestigd. Tijdens het onderzoek bleek dat weliswaar de benodigdheden aanwezig waren, maar dat er geen sprake was van een in werking zijnde kwekerij. Wel trof de politie in de woning een pistool aan, dat gezien het uiterlijk en de werking onder de Wet Wapens en Munitie valt. Het wapen werd in beslag genomen en de 32-jarige eigenaar werd na verhoor op het politiebureau met een geldboete naar huis gestuurd.

Politie onderzoekt woninginbraak
KRUISLAND: Maandag tussen 08.15 en 18.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Wildenhoeksestraat. De daders zijn binnengekomen door openstaand raam aan de zijkant van de woning. Zij hebben de woning doorzocht, maar voor zover nu bekend is er niets meegenomen. De politie heeft een buurtonderzoek en sporenonderzoek ingesteld.

Aanrijding
BERGEN OP ZOOM: Dinsdagochtend heeft een 44-jarige bestuurder van een bestelbus een 58-jarige voetganger uit Eindhoven aangereden op het Zuivelplein. De automobilist uit Roosendaal reed achteruit en zag de voetganger over het hoofd. Deze heeft hierbij een enkelfractuur opgelopen.

Auto inbraak
WOENSDRECHT: Dinsdag heeft de politie digitale aangifte ontvangen van diefstal van elektrisch handgereedschap. Het gereedschap is zondagnacht gestolen uit een bestelauto die geparkeerd stond aan de Veerstraat.

Doorrijding na aanrijding
BOSSCHENHOOFD: Dinsdagmiddag is een 40-jarige automobiliste uit Zundert aangereden op de Pastoor van Breugelstraat. Bij een wegversmalling stopte zij voor een aantal autos. Hierbij werd zij aangereden door een tegemoetkomende bruine Volkswagen Golf. Toen zij uit wilde stappen, reed de bestuurder van de Golf er vandoor. Zij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie.

Politie neemt fietsexamens af
RUCPHEN: Dinsdag heeft de politie het praktijkgedeelte van de fietsexamens afgenomen van alle groepen acht in de gemeente Rucphen. De politie werd hierbij geholpen door hulpmoeders. Er was een route uitgezet in Sint Willebrord en een fietsparcours uitgezet op het Emmaplein. De politie complimenteert de leerlingen met hun rijstijl.

Auto gestolen bij woninginbraak
ROOSENDAAL: Maandagnacht is er ingebroken in een woning aan de Fluwijnberg. De daders hebben een gaatje geboord in het kozijn aan de achterkant van de woning. Vervolgens hebben ze via het raam de autosleutels meegenomen. De auto, die geparkeerd stond op de oprit, is gestolen. Het betreft een grijze Citroën C5 met kenteken 54-PD-TB. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Bejaarde vrouw slachtoffer van zakkenrollerij
ROOSENDAAL: Een 87-jarige vrouw uit Roosendaal werd dinsdagochtend slachtoffer van zakkenrollerij. Ze was tussen 10.30 en 11.30 uur boodschappen aan het doen bij een supermarkt aan de van Beethovenlaan. Tijdens het afrekenen aan de kassa kwam de vrouw erachter dat haar portemonnee uit haar tas weggenomen was.

Politie houdt verkeerscontrole
ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdag een verkeerscontrole gehouden op de Jan Vermeerlaan. Hierbij hebben zes passanten de snelheid overtreden en zijn drie personen bekeurd voor het niet dragen van de gordel, zij ontvangen een boete van 45,-.

Winkeldiefstal
ROOSENDAAL: In een winkel op de Nieuwe Markt is dinsdagmiddag een winkeldief actief geweest. De man liep de winkel uit met een gevuld winkelmandje zonder de artikelen af te rekenen. De winkelier heeft aangifte gedaan bij de politie.

Auteur: Inge Hommel