Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 178

datum: 31 mei 2005

Dagje uit in Eemland?

Minitrips Eemlijn regelt toeristisch (groeps-)vervoer op maat

Een klein uitstapje maken in de regio zonder eigen auto? Bijvoorbeeld naar kasteel Groeneveld, het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie in Schothorst, gemaal Hertog Reijnout Nijkerk of langs alle Rietveldpanden in Amersfoort? De Stichting Eemlijn durft de uitdaging aan om de haalbaarheid van toeristisch vervoer tegen kostprijs in de regio in een straal van 15 tot 20 km rond Amersfoort te onderzoeken. Op verzoek van de stichting verleent het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort een startsubsidie van 37.000 euro. Met dit bedrag wordt het eerste 8-persoons minibusje aangeschaft. Vrijwilligers zorgen voor de reserveringen van de minitrips en vervoeren de passagiers naar de gewenste bestemming.

De organisatie van de minitrips

Voor de organisatie van de minitrips wordt volgens de 'formule' van de Waterlijn gewerkt. Vrijwilligers exploiteren deze (niet-commerciële) toeristische attractie al jaren met succes. Informatieverstrekking en boekingen van de minitrips worden uitgevoerd door het Infoteam Eemlijn dat sinds april 2005 voor de Stichting Eemlijn informatie verstrekt over de fietsboot. Hiervoor is dus geen extra menskracht nodig. Andere vrijwilligers worden geworven voor het besturen van het busje. Gedacht wordt aan een groep van acht à tien personen die elk gemiddeld twee dagdelen in de week willen rijden.

Wanneer kan de eerste minitrip worden geboekt?

Nu de subsidie is toegekend schaft de Stichting Eemlijn het minibusje aan. Als ook de poule van bestuurders is geworven, kan de eerste minitrip worden gereden. Naar verwachting zal de eerste tocht ongeveer medio juli 2005 plaatsvinden.

Informatie:Bianca de Graaf, communicatiemedewerker van de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs. Telefoon: 033 469 42 82, e-mail: b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl.

---- --