Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/05/05)

OOSTERHOUT NB, 31 mei 2005

Politie verhoort digitale schennispleger

RIJEN: De politie verhoorde op dinsdag 31 mei een 30-jarige inwoner van Amstelveen op verdenking van schennispleging. De verdachte had dit gedaan op het internet en gebruik gemaakt van een webcam. Via een website voor kinderen achterhaalde hij de emailadressen van de slachtoffertjes. Met chatprogramma MSN zocht hij vervolgens contact met een meisje van negen jaar en een meisje van tien jaar oud. Enige tijd geleden toonde de man, via de webcam, zijn geslachtsdeel aan de minderjarige slachtoffertjes, waarbij hij masturbeerde. De geschrokken meisjes vertelden het verhaal vervolgens aan hun ouders, die op hun beurt bij de politie aangifte deden van schennis der eerbaarheid. De bewuste pcs stonden overigens in de woonkamers opgesteld, zodat de ouders enig zicht hadden op het surf- en chatgedrag van hun dochters. Digitale rechercheurs van de politie onderzochten de twee computers van de slachtoffers en konden op die manier de dader traceren. De man legde bij het verhoor een bekentenis. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Een aantal tips om kinderen enigszins veilig te laten surfen en chatten:

- Surf regelmatig samen met uw kind.

- Maak duidelijke afspraken over het internetgebruik.
- Zet de computer met internettoegang op een zichtbare plaats.
- Instrueer de kinderen om geen persoonlijke gegevens door te geven aan onbekenden.

- Bekijk af en toe de geschiedenis van de browser, om te zien op welke sites uw kind was.

- Maak kinderen duidelijk dat de virtuele wereld een schijnwereld is. Wie zich voordoet als kind kan een volwassene zijn. Internetters die ze ontmoeten kunnen heel andere bedoelingen hebben. - Leer kinderen dat ze vreemde voorvallen op internet direct met u bespreken.

Luidruchtige vrouw aangehouden

DONGEN: De politie kreeg dinsdag 31 mei omstreeks 13.15 uur de melding van een onenigheid in een BBA-bus. In de Eindsestraat controleerde de politie de inzittenden van de bus. Twee van hen, een 20-jarige man uit Tilburg en een 21-jarige man uit Dongen, verklaarden dat zij waren uitgescholden, beledigd en bedreigd door een vrouw. De vrouw, een 21-jarige Rotterdamse, maakte deel uit van een groep vrouwen en kinderen die luidruchtig met elkaar praatten in de bus. Toen de man uit Tilburg vroeg of het misschien wat zachter kon, werd hij door de Rotterdamse uitgescholden en beledigd. Ditzelfde gebeurde met de man uit Dongen die zich in de discussie mengde. De man uit Dongen wenste aangifte te doen, waarop de politie de vrouw arresteerde. Ook dit ging gepaard met een hoop kabaal. De vrouw is na verhoor heengezonden met een AU-dagvaarding en moet zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.

Politie houdt inbreker aan

WAALWIJK: De politie kreeg maandagavond 30 mei de melding dat een man had ingebroken in de garage van een woning in aanbouw aan de Burgemeester Smeelelaan. Ook zou de man, toen hij betrapt werd, de eigenaar van de woning met een schroevendraaier hebben bedreigd. De eigenaar van de woning zat achter de verdachte aan en hield de politie telefonisch op de hoogte van zijn volgtocht. De politie trof de man op Peelland aan, de verdachte had zich daar in de bosjes verborgen. De verdachte, een 53-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt controle in natuurpark De Biesbosch

DE BIESBOSCH: De politie hield dinsdag 31 mei van 09.30 uur tot 12.30 uur toezicht in natuurpark De Biesbosch. De politiemensen controleerden onder andere diverse vissers, die in het bezit waren van de benodigde papieren. Op de Amer ter hoogte van de haven van Drimmelen bekeurden ze iemand die de maximumvaarsnelheid overschreed. Ook werd de bestuurder van een motorboot bekeurd, omdat hij geen registratietekens op de boot had en geen registratiebewijs kon tonen.

Man rijdt tegen lichtmast

WAALWIJK: Een 23-jarige man uit St. Michielsgestel raakte maandag 30 mei omstreeks 16.00 uur gewond toen hij met zijn auto tegen een lichtmast reed. De man reed over de A59, komende vanuit Den Bosch, en reed met te hoge snelheid de afrit Waalwijk-Oost op. Daardoor verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de lichtmast. De man klaagde over pijn in de borststreek en maag en is per ambulance voor onderzoek naar een ziekenhuis in Tilburg gebracht. De afrit is wegens takelwerkzaamheden ruim een half uur afgesloten geweest.

Twee mensen gewond na aanrijding

GILZE: Politie, brandweer en ambulance werden op dinsdagochtend 31 mei om 08.20 uur bij een verkeersongeval op de Langenbergseweg geroepen. Vermoedelijk door een voorrangsfout waren twee autos op elkaar gebotst. Een 25-jarige Tilburger reed in zijn auto over de Langenbergseweg in Gilze, komende uit de richting van Rijen. Hij wilde linksaf de oprit oprijden van rijksweg A58 in de richting van Tilburg. Hierbij liet hij vermoedelijk een rechtdoorgaande automobiliste niet voorgaan. Dit was een 20-jarige vrouw uit Baarle-Nassau. Zij raakte door de aanrijding beklemd achter het stuurwiel en is door de brandweer uit haar voertuig bevrijd. De vrouw is per ambulance over gebracht naar een ziekenhuis. Zij had hoofd- en beenletsel. De veroorzaker moest eveneens naar het ziekenhuis met hoofdletsel. Gezien de aard en omvang van de schade vorderde de politie de kentekenbewijzen van beide betrokken autos in. Beide slachtoffers worden later gehoord.

Bromfietser gewond na aanrijding

WAALWIJK: Een 72-jarige automobiliste uit Waalwijk veroorzaakte maandag 30 mei omstreeks 16.45 uur op de Groenewoudlaan een aanrijding waarbij een 17-jarige bromfietser uit Waalwijk gewond raakte. De vrouw had getankt en wilde vanaf de uitrit van het tankstation de weg weer oprijden. Ze zag daarbij de bromfietser over het hoofd. De jongen klaagde over pijn aan een knie.

Politie houdt verkeerscontrole

HANK: De politie hield dinsdag 31 mei een verkeerscontrole op rijksweg A27, ter hoogte van Hank. Daarbij werden zes bekeuringen uitgeschreven: twee voor niet handsfree bellen, twee voor inhalen tijdens een inhaalverbod, één voor bumperkleven en één voor het rijden met een gladde band.

Auteur: Leonie van Ooijen