Gemeente Woudrichem

31/05/2005
Wijkgericht werken krijgt vorm in Wijkgesprekken

Sinds 2004 is het zogenaamde wijkgericht werken ingevoerd in de gemeente Woudrichem. Dat houdt in dat de gemeente voor het onderhoud van groen en wegen in drie 'wijken' is ingedeeld. In iedere wijk werkt een eigen wijkteam aan het onderhoud waardoor de gemeente een herkenbaar gezicht heeft gekregen. Wijkteam Noord werkt in Woudrichem en Oudendijk, wijkteam West in Almkerk, Uitwijk, Waardhuizen en Uppel en wijkteam Oost in Andel, Giessen en Rijswijk. Na de instelling van wijkteams heeft de gemeente samenwerking gezocht met de politie, het jongerenwerk en de woningcorporaties om alle zaken waar mensen in een wijk mee te maken hebben goed op elkaar af te stemmen. De volgende stap in het wijkgericht werken is nu dat gemeente, politie, jongerenwerk en woningcorporaties gezamenlijk wijkgesprekken gaan organiseren. In die wijkgesprekken wordt ingegaan op onderwerpen die aandacht vragen in de wijk, ook is er gelegenheid voor bewoners om vragen te stellen en zelf onderwerpen aan te dragen.

U bent van harte welkom op een van de volgende wijkgesprekken:

wijkgesprek West
wijkgesprek Noord
wijkgesprek Oost dinsdag 31 mei 20.00 uur 't Verlaat te Almkerk maandag 6 juni 20.00 uur gemeentehuis Woudrichem dinsdag 14 juni 20.00 uur Buitenhoff te Andel

Onderwerp van gesprek zijn dan het nieuwe hondenpoepbeleid, het alcoholgebruik op straat, de werking van het centrale meldpunt van de gemeente en een overzicht van uit te voeren grote onderhoudswerkzaamheden per wijk.

Alle wijkgesprekken beginnen om 20.00 uur en duren tot uiterlijk 22.00 uur. In de wijkbrieven die de komende weken worden bezorgd treft u meer informatie aan over het programma van de wijkgesprekken.