Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Leerlingen zamelen geld in voor St Jansdal, Ghana en bouw eigen theater persbericht

Harderwijk, 31 mei 2005

Sponsorfietstocht RSG Slingerbos voor goede doel

Op 22 juni zullen ongeveer 600 middelbare scholieren van de onderbouw van RSG Slingerbos 35 kilometer gaan fietsen in de omgeving van Harderwijk. Met deze sportieve inspanning willen de leerlingen op hun laatste schooldag aandacht vragen en geld ophalen voor drie doelen. De komende weken zullen ze met een sponsorformulier langs de deuren gaan en vragen om hun inzet te ondersteunen en een bijdrage te geven.

Van de opbrengst worden kindvriendelijke voorzieningen voor de nieuwbouw in ziekenhuis St Jansdal aangeschaft. Kinderen die een bezoek brengen aan de spoedeisende hulp (SEH) of de poliklinieken moeten soms vervelende onderzoeken of behandelingen ondergaan. Met bijvoorbeeld een vrolijke gekleurde plafondschildering boven de behandeltafel of een computerspelletje in de wachtkamer kunnen de kinderen afgeleid worden en minder angstig zijn.

Familiehuis
Een deel van de opbrengst is ook bestemd voor de bouw van een familiehuis in het St Mary's Hospital in Drobo. Dit is een Ghanees adoptieziekenhuis van het St Jansdal. Patiënten die in dit ziekenhuis verblijven worden verzorgd door hun eigen familie. Die woont meestal ver weg en daarom moeten de familieleden soms buiten het ziekenhuis in de open lucht overnachten. Naast ongemak brengt dit ook risico's van verspreiding van ziektes met zich mee. Een eigen familiehuis biedt de mogelijkheid om onder hygiënische omstandigheden te overnachten en te koken voor het zieke familielid.

Theaterzaal
Daarnaast is het de grote wens van de RSG om een eigen theatervoorziening te bouwen. In dit theater kunnen dan in de toekomst eigen muziek- en theatervoorstellingen van de leerlingen gehouden worden. Ook hiervoor wordt geld ingezameld.

Mooie prijzen
Naast de betrokkenheid bij de goede doelen wordt de motivatie van de leerlingen gestimuleerd met mooie prijzen. De klas met het hoogste sponsorbedrag mag naar Walibi World in Biddinghuizen. Ook zijn er voor de leerlingen die individueel het meeste geld ophalen aansprekende prijzen te winnen, zoals een fiets, toegangskaartjes voor zwembad de Eemhof, een MP3-speler en diskman, bioscoopkaartjes en cadeaubonnen voor een mobieltje.

Feestavond
Het schooljaar wordt 's avonds afgesloten met een fantastisch feest. De leerlingen krijgen een disco aangeboden door Harder's Plaza in Harderwijk. Daar worden ook de prijswinnaars bekend gemaakt.

Campagne Overbruggen
De route van de RSG fietstocht is op papier gezet door Toer Club Harderwijk (TCH). De samenwerking tussen het St Jansdal en RSG Slingerbos valt binnen de campagne "Overbruggen". Deze campagne is bedoeld om gedurende de nieuwbouw van het Harderwijker ziekenhuis zowel interne als externe relaties te verstevigen en uit te bouwen. Daarnaast wordt geld ingezameld voor de goede doelen. In het kader van de campagne wordt op tien september weer de jaarlijkse St Jansdal fietstocht gereden. Naast TCH wordt dan eveneens samengewerkt met Alcoa en Natudis.


---

Ziekenhuis St Jansdal
Postbus 138
3840 AC HARDERWIJK
Contactpersoon Margriet Mulder
Telefoon: 0341 - 463903
Fax: 0341 - 435537