Stadsdeel Amsterdam-Noord

Feestelijke opening pand project individuele bewonersaanpak

Dinsdag 31 mei verzorgen wethouder Ahmed Aboutaleb en portefeuillehouder Bob Plantinga de feestelijke opening van het nieuwe pand voor de bewonersadviseurs van het project IBAN.

IBAN staat voor Individuele Bewonersaanpak Amsterdam-Noord. Bijzonder aan het project is dat bewoners van Amsterdam-Noord actief benaderd worden door adviseurs die hen wegwijs maken bij vragen over over werk, inkomen en leefbaarheid. De bewonersadviseurs leggen hiervoor huis-aan-huisbezoeken af in verschillende buurten. Het is voor inwoners ook mogelijk om zelf contact op te nemen en vragen te bespreken.

Die vragen kunnen gaan over huursubsidie, Bijzondere Bijstand en de leefomgeving. Maar ook informatie over en begeleiding naar een opleiding, werk of inkomen is voor handen bij de bewonersadviseur.

"Als stadsdeelbestuur zijn wij bijzonder geïnteresseerd in wat er onder de bewoners van Amsterdam-Noord leeft. Om hier achter te komen, hebben wij vijf bewonersadviseurs aangesteld. Ze hebben kennis van zaken en beschikken over de juiste contacten. Zo kunnen ze helpen wanneer de bewoner dat wenst. Want werk en geld is er wel in Amsterdam, maar je moet het wel weten te vinden!", aldus Bob Plantinga, portefeuillehouder voor Economische Zaken en Werkgelegenheid.

De bewoners-adviseurs hebben in minder dan één jaar tijd bij ruim 700 woningen aangebeld en 290 mensen gesproken. Deze gesprekken leidden tot ruim 600 acties op het gebied van inkomen (250), werk (150) en leefbaarheid (200).