Laurus NV

Terug naar het persberichtenoverzicht

KNVB en Super de Boer brengen samen jeugd in beweging

Amersfoort, 31 mei 2005

De KNVB en supermarktketen Super de Boer hebben een unieke samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De samenwerking moet onder andere een belangrijk wapen worden in de strijd tegen overgewicht bij de jeugd, door deze meer te laten bewegen.

Via de gezamenlijke promotie van het voetbal gaan KNVB en Super de Boer de Nederlandse jeugd in beweging brengen. Dit zal tot uiting komen in voetbalgerelateerde activiteiten rondom Super de Boerwinkels en in 'rumoer op de winkelvloer', maar ook in bijvoorbeeld het sparen van Rocks (het loyalty-programma van Super de Boer) voor het lidmaatschap van de plaatselijke voetbalclub. Bovendien zal Super de Boer actief de straatvoetbalcompetitie en het schoolvoetbal in Nederland gaan promoten en ondersteunen. Hiermee wordt een groot deel van de Nederlandse jeugd bereikt, zowel KNVB-leden als niet-KNVB-leden.

Super de Boerdirecteur Harm-Jan Stoter: 'De jeugd moet in beweging komen. Super de Boer staat voor vers en gezond. Als kwaliteitssupermarkt nemen we onze verantwoordelijkheid in de strijd tegen obesitas. De keuze voor de KNVB als professionele partner is logisch. Voetbal heeft zo'n grote aantrekkingskracht op de jeugd, dat het de meest aangewezen weg is om kinderen te laten bewegen'.

KNVB-coach Foppe de Haan is van mening dat met deze samenwerking een grote stap vooruit wordt gemaakt. 'Jeugdvoetbal is immers de bakermat van onze opleiding. Dat we gaan samenwerken met een partner die zelf het initiatief neemt om kinderen te laten bewegen, is geweldig.'