Akzo Nobel

Organon krijgt licentie voor Mercks vernieuwende orale anticonceptiemiddel

Arnhem, 31 mei 2005 Akzo Nobels bedrijf voor de humane gezondheidszorg, Organon, heeft van Mercks KGaA dochteronderneming Laboratoire Théramex het recht verkregen op de wereldwijde ontwikkeling en marketing van het nieuwe orale anticonceptiemiddel EMM 310066.

EMM 310066 is nu al succesvol in de zogenaamde fase 2 klinische testen en is ontwikkeld als antwoord op nog niet vervulde wensen in de markt voor orale anticonceptie. Door de licentie bevestigt Organon, een wereldleider op het gebied van orale en niet-orale anticonceptiemiddelen, het streven om innovatieve anticonceptiemethoden beschikbaar te maken voor miljoenen vrouwen over de hele wereld, of zij nu de voorkeur geven aan de pil of een andere vorm van anticonceptie.

EMM 310066 is representatief voor een vernieuwende benadering van orale anticonceptie met een unieke combinatie van een door Théramex ontwikkelde progestine en het natuurlijke oestrogeen estradiol, aldus Toon Wilderbeek, President van Organon International en lid van de Raad van Bestuur van Akzo Nobel. Dit middel is in een vergevorderd onderzoeksstadium en vult Organons portfolio aan. Het is een voorbeeld van onze voortdurende inspanningen om te voldoen aan belangrijke medische behoeften van vrouwen die zoeken naar een veilige en gemakkelijke anticonceptiemethode, oraal of anderszins.

Théramex ontvangt bij ondertekening een vooruitbetaling van EUR 10 mln. Ook ontvangt het bedrijf mogelijk betalingen voor het bereiken van specifieke mijlpalen en, afhankelijk van toekomstige productverkoop, royaltys. Voor bepaalde landen behoudt Théramex de marketing- en distributierechten. De overeenkomst moet nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse federale handelscommissie.

Elmar Schnee, President Global Ethical Pharmaceuticals van Merck: Wij zijn verheugd deze unieke, door Théramex ontdekte en ontwikkelde combinatie toe te kunnen vertrouwen aan Organon. Organon is de perfecte partner om het potentieel van EMM 310066 verder te ontwikkelen, terwijl Merck de R&D-capaciteit blijft aanwenden voor de hoofdonderzoeksgebieden.

Wereldwijd maken meer dan 50 miljoen vrouwen gebruik van orale anticonceptiemiddelen, maar de markt is zeker gebaat bij een innovatief product als EMM 310066.
Internet: www.akzonobel.nl; www.organon.com; www.merck.de Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343