InnoConcepts

InnoConcepts N.V.
PERSBERICHT Capelle aan den IJssel, 31 mei 2005 WINSTGROEI INNOCONCEPTS HOUDT AAN
MOGELIJKE FUSIE INNOCLEANING CONCEPTS

---
Nettowinst voor afschrijving goodwill stijgt met 48% en na afschrijving goodwill met 33%
Solvabiliteit stijgt naar 60%
Contractuele relatie met Chinese partner aangepast Dividend stijgt van EUR 0,11 naar EUR 0,15 Mogelijke fusie voor InnoCleaning Concepts TOELICHTING OP DE CIJFERS
I-Pac zag in 2004 als resultaat van haar investeringsprogramma van de afgelopen jaren het volume van de activiteiten zeer sterk toenemen, met name in Azië, waar ruim 40% meer multimediaverpakkingen werden geproduceerd. Besloten werd het contract met de Chinese productielicentienemer voor het gehele kalenderjaar 2004 (en de jaren daarna) om te zetten in een royaltycontract. Dit impliceert dat vanaf het boekjaar 2004 alleen nog de door I-Pac ontvangen marge gerapporteerd wordt. Dit heeft voor het bedrijfsresultaat van I-Pac uiteraard geen enkele implicatie. Het geeft I-Pac wel nadrukkelijk de mogelijkheid een veel zuiverder beeld te tonen van haar rol als exploitant van intellectueel eigendom, waarbij de gehele verantwoording voor productie en levering berust bij de Chinese partner. Het rapporteren van de gehele omzet van de Chinese productie zou steeds meer suggereren dat I-Pac evolueert naar een handelaar in multimediaverpakkingen, terwijl juist het tegendeel het geval is. I-Pac ontwikkelt zich tot exploitant van intellectueel eigendom (onder andere in multimediaverpakkingen), die onder omstandigheden mee investeert. Deze wijziging past dan ook goed in de verdere positionering van I-Pac en haar strategische keuzes. Als gevolg van een en ander daalde, ondanks de sterke groei van de business, uiteraard zowel de omzet (van EUR 48 miljoen naar EUR 27 miljoen) als de kostprijs van de omzet (van EUR 32 miljoen naar EUR 11 miljoen). De kosten daalden met 38% van EUR 7,4 miljoen tot EUR 4,6 miljoen.
De nettowinst voor afschrijving goodwill steeg met 48% van EUR 5,8 miljoen tot EUR 8,5 miljoen. Doordat het belang in I-Pac per saldo werd vergroot van 63,5% naar bijna 80% steeg de afschrijving goodwill met meer dan EUR 1 miljoen. De winst na afschrijving goodwill steeg met 33% van EUR 5,1 miljoen naar EUR 6,8 miljoen. Over het boekjaar 2005 zullen voor het eerst de accounting implicaties van IFRS zichtbaar worden. Dit impliceert voor InnoConcepts vooral dat de huidige afschrijving goodwill van in totaal EUR 1,7 miljoen komt te vervallen en zal worden vervangen door een periodieke impairment test.
Het balanstotaal steeg van EUR 64 miljoen tot EUR 73 miljoen (13%) ten opzichte van 2003. De balans werd in 2004 verder versterkt via een vermogensinjectie van EUR 10,5 miljoen waardoor de solvabiliteit (incl. aandeel derden in geconsolideerd groepsvermogen) per jaareinde 2004 uitkwam op 60%.
GANG VAN ZAKEN 2004
Het jaar 2004 stond operationeel volledig in het kader van de optimalisatie van de huidige twee kernactiviteiten. Bij I-Pac impliceerde dat het optimaliseren van de beschikbare multimedia

InnoConcepts N.V.
productiecapaciteit enerzijds en het door ontwikkelen van haar intellectuele eigendomsportefeuille anderzijds. Bij InnoCleaning betekende dit een verdere internationale expansie en marktpenetratie bij bestaande en nieuwe key accounts in de food(service), retail en healthcare sectoren. Het in 2004 ingezette investor relations programma wierp nadrukkelijk zijn vruchten af. De omzet van het aandeel nam sterk toe en het aandeel InnoConcepts kwam als gevolg van de vele afgelegde bezoeken nadrukkelijk in het vizier van institutionele beleggers. In de komende periode zal dit verder vorm moet krijgen middels een verbeterde planning, internetstrategie en aandacht voor ook de particuliere beleggers.
DIVIDENDVOORSTEL
Aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal worden voorgesteld het dividend te verhogen van E 0,11 naar E 0,15 per geplaatst aandeel van nominaal EUR 0,01. Het dividend kan naar keuze worden opgenomen in contanten of in aandelen ten laste van de agioreserve. VOORUITZICHTEN 2005
InnoCleaning Concepts
InnoConcepts bestudeert de mogelijkheid van een fusie voor haar dochteronderneming InnoCleaning Concepts met een buitenlandse branchegenoot. De transactie zou impliceren dat InnoConcepts haar dochteronderneming verkoopt, waarbij de koopprijs zal worden betaald deels in cash (in tranches) en deels in aandelen van de koper. Deze aandelen betreffen nieuw uit te geven aandelen door de kopende partij. Deze effecten zijn genoteerd en verhandelbaar op een buitenlandse effectenbeurs. De fusie zou er toe leiden dat InnoCleaning Concepts deel zou gaan uitmaken van een meer zelfstandige infrastructuur. InnoCleaning Concepts zou dan onderdeel worden van een onderneming met een bredere portefeuille aan aanverwante innovatieve reinigings-, beschermings- en onderhoudsproducten, waardoor zij voor haar grotere key accounts en distributeurs meer als een one stop shop zou gaan functioneren. Via de beursnotering van de nieuwe moeder zou InnoCleaning Concepts bovendien additionele toegang krijgen tot de kapitaalmarkt die het voor haar mogelijk maakt haar internationale expansie verder vorm te geven. Afhankelijk van de voorwaarden en condities, waarover partijen thans intensief in onderhandeling zijn, zou de koopprijs in ieder geval een transactiewinst voor InnoConcepts betekenen die de reguliere jaarwinst te boven gaat. Daarnaast zou InnoConcepts een strategisch interessant minderheidsbelang verkrijgen in de buitenlandse beursgenoteerde koper. De transactie zou voor InnoCleaning Concepts dan ook een gefaseerde afsplitsing betekenen. Een gefaseerde afsplitsing heeft als voordeel dat InnoCleaning Concepts in een overgangsfase nog enige tijd kan terugvallen op de knowhow van InnoConcepts, terwijl InnoConcepts kan profiteren van de waarde ontwikkeling van de kopende partij. InnoConcepts hoopt reeds binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen geven omtrent het doorgaan van deze transactie en haar voorwaarden. In dat geval zal de transactie worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die zal plaatsvinden op woensdag 29 juni a.s. I-Pac Technologies
Na een eerdere technologische doorbraak werden de verpakkingstechnologie en -applicaties van I-Pac ook toepasbaar in andere segmenten van de verpakkingsmarkt. I-Pac is vervolgens vanaf medio 2004 in gesprek gegaan met mogelijke licentienemers/partners. Dit resulteerde reeds in april j.l. in een strategische alliantie op het gebied van transportverpakkingen.

InnoConcepts N.V.
In het jaar 2005 zullen zowel InnoCleaning Concepts als I-Pac Technologies verder gepositioneerd worden voor hun toekomstige groei. Los van deze strategische overwegingen zal optimale aandacht worden gegeven aan het verder optimaliseren van de operationele resultaten, zowel op korte termijn, alsmede mogelijk via het vorm geven van lange termijn allianties en licenties. Hoewel InnoConcepts zeer positief is gestemd over de toekomst, is het gelet op het aantal variabelen, moeilijk een concrete uitspraak te doen omtrent de resultaatsontwikkelingen voor 2005.

InnoConcepts