NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Miljoenenjacht en Een tegen 100 naar TIEN

PERSBERICHT

Postcode Loterij Miljoenenjacht en Postcode Loterij Eén tegen 100 naar TIEN

Met ingang van het komende televisie-seizoen gaat de Nationale Postcode Loterij met haar programma's naar TIEN, de nieuwe zender van John de Mol. Vanaf augustus presenteert Caroline Tensen daar Postcode Loterij Eén tegen 100. Vanaf november is Postcode Loterij Miljoenenjacht gepresenteerd door Linda de Mol in datzelfde timeslot te zien. Tevens verhuist de Postcode Kanjer-uitzending van 1 januari 2006 naar TIEN, waarin de uitreiking van de Postcode Kanjer van 20,8 miljoen euro te zien zal zijn.

Ellen Damsma, managing director van de Postcode Loterij: 'Het was een hele moeilijke keuze, mede omdat we jarenlang plezierig en zeer succesvol deze programma's met de TROS hebben gemaakt. Dat is ook de reden dat we, in goed overleg met de TROS, er ruim de tijd voor hebben genomen om tot dit besluit te komen. De overstap van Linda de Mol naar TIEN heeft onze keuze uiteraard sterk beïnvloed. Linda de Mol en Postcode Loterij Miljoenenjacht zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Onze plezierige samenwerking met de TROS continueren we met Lingo, het populaire spelletjesprogramma gepresenteerd door Nance.'

'Zo mogelijk dwingender heeft bij onze keuze de uitspraak van Medy van der Laan van Cultuur en Media meegespeeld. Waar de programma's van de Postcode Loterij naast entertainment juist altijd aandacht besteden aan het concrete werk van organisaties van algemeen belang, worden die programma's op één lijn gesteld met programma's van bijvoorbeeld de Staatsloterij, die louter gericht zijn op vermaak. Het lijkt erop dat de plannen van de staatssecretaris in de toekomst geen ruimte bieden aan onze programma's binnen het publieke bestel, ondanks het feit dat ze wekelijks ruim 2 miljoen kijkers trekken', aldus Damsma.

Amsterdam, 30 mei 2005