Ingezonden persbericht


Voorverkoop Wâldrock 2005 trekt aan

Burgum - De kaartverkoop voor het jaarlijke festival Wâldrock is nu, een halve week voor het festival, goed op gang gekomen. De laatste twee weken zijn er 2000 kaarten verkocht; daarmee zit de voorverkoop nu op ongeveer 5400 kaarten. Ondertussen maakt Burgum zich op voor de 18e Wâldrock dat dit weekend (4 juni) gehouden wordt op het festivalterrein net buiten het dorp. In totaal 15 internationale bands zullen daar van 12 uur zaterdagmiddag tot 12 uur zaterdagnacht hun beste beentje voorzetten en de duizenden fans geven waar ze om vragen: goede muziek. Grote trekkers dit jaar zijn onder meer het Amerikaanse Megadeth en het Noorse Dimmu Borgir. De verwachting is dat er ongeveer 7500 mensen uit binnen- en buitenland op dit festival-met-naam zullen afkomen.

De organisatie van Wâldrock heeft dit jaar weer een afwisselend programma weten neer te zetten waarin alle genres die de harde muziek rijk is worden vertegenwoordigd. Van de vette rock van Ozzy gitarist Zakk Wylde in Black Label Society, via de oude maar vertrouwde hardrock van Accept naar de hardere geluiden van onder meer Meshuggah, Soilwork, Strapping Young Lad en Entombed en de gothic van Epica. Daarnaast zullen ook DIO, Mastodon, Metal Church, Life of Agony, Cephalic Carnage en het Friese Icepick hun opwachting maken.

Op vrijdagavond is er voor alle liefhebbers van het hardere werk ook een pre-party in Dancing Quetrabras, niet ver van het festivalterrein. Orphanage, Textures, Enraged en Methusalem zullen de oren alvast laten wennen aan de muziek van zaterdag. De avond in Quatrebras is natuurlijk ook open voor niet-Wâldrockers. De avond begint om 21.00 uur en de entree is E6,-. Voor Wâldrock-gangers is er een gratis pendeldienst tussen de Wâldrock-camping en Quatrebras.

Naast live-muziek is er op zaterdag natuurlijk ook ruimte voor de metalmarkt op het festivalterrein. In tal van stands (zowel binnen als buiten) is er ruime keus aan kleding, sieraden, maar natuurlijk ook albums en cd's.

Voor meer informatie over Wâldrock, de bands of het speeltijden kun je kijken op www.waldrock.nl.

Voorverkoop
De voorverkoop van Wâldrock 2005 is ondertussen gestart. De kaarten kunnen worden gekocht bij / via:
- www.teletickets.nl | 0900 - 8040 (teletickets)
- de bekende voorverkoopadressen in Fryslân en Groningen
- via www.ticketservice.nl | de grotere postkantoren

In de voorverkoop betaal je E50,- (incl. de handlingskosten, behalve bij teletickets en ticketservice). Aan de dagkassa, 4 juni, kosten de kaarten E55,-

EINDE PERSBERICHT

Onderstaande is