Delhaize Groep


Delhaize Groep rondt overname Cash Fresh af

BRUSSEL, België, 31 mei 2005 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur, maakte vandaag bekend dat het de eerder aangekondigde overname van Cash Fresh in België, na de onvoorwaardelijke goedkeuring door de Belgische Raad voor de Mededinging, heeft afgerond. Cash Fresh is een winstgevende keten van 43 supermarkten, voornamelijk gevestigd in het noordoosten van België.

Wij kijken er naar uit om onze nieuwe klanten van Cash Fresh te bedienen, verklaarde Arthur Goethals, Chief Executive Officer van Delhaize België. Voor het boekjaar 2004 boekte Cash Fresh een omzet van EUR 209 miljoen.

Delhaize Groep heeft Cash Fresh overgenomen voor een maximum bedrag van EUR 118,6 miljoen, onderhevig aan contractuele aanpassingen. Een bijkomend bedrag van EUR 51 miljoen werd betaald voor de overname van vastgoed van Cash Fresh.

De resultaten van Cash Fresh zullen geconsolideerd worden in de resultaten van Delhaize Groep vanaf 30 mei 2005. De transactie wordt verwacht bij te dragen tot de winst vanaf 2005. De Cash Fresh-winkels zullen op termijn omgezet worden naar Delhaize-uithangborden.

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 8 landen op 3 continenten. Eind maart 2005 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.571 winkels. In 2004 boekte Delhaize Groep een netto-omzet en andere opbrengsten van EUR 17,9 miljard en een nettoresultaat van EUR 299,8 miljoen. Eind 2004 stelde Delhaize Groep ongeveer 138.000 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) and the New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.

Contacten
Guy Elewaut: + 32 2 412 29 48
Geoffroy d'Oultremont: + 32 2 412 83 21
Hans Michiels: + 32 2 412 83 30

---

Sommige verklaringen in dit persbericht evenals andere geschreven en mondelinge verklaringen die regelmatig gedaan worden door Delhaize Groep en haar vertegenwoordigers zijn voorspellingen in de betekenis van Sectie 27A van de Securities Act van 1933, en van Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934, en houden een aantal risico's en onzekerheden in. Deze verklaringen bevatten maar zijn niet beperkt tot verklaringen over strategische opties, toekomstige strategieën en de uit deze strategieën voorziene resultaten. Deze voorspellingen kunnen algemeen herkend worden aan uitdrukkingen als geloven, verwachten, anticiperen, streven naar, plannen, voorzien, vermoedelijk, zullen, zouden kunnen of andere gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. Hoewel zulke verklaringen gebaseerd zijn op de op dit ogenblik beschikbare informatie, kunnen de eigenlijke resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen, afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wijzigingen in de algemene economische context of in de markten van Delhaize Groep, in het consumentengedrag, in inflatie of wisselkoersen of in wetgeving; concurrentie; ongunstige uitspraken in claims, de onmogelijkheid om tijdig de bouw of renovatie van winkels af te ronden en bevoorradings- of kwaliteitsproblemen bij leveranciers. Bijkomende risico's en onzekerheden, waardoor de uiteindelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten die door deze verklaringen werden voorspeld, worden beschreven in het jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F voor het jaar eindigend op 31 december 2003 en andere neerleggingen door Delhaize Groep en Delhaize America bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document bij referentie opgenomen. Delhaize Groep en Delhaize America nemen geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de verklaringen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven.
Persmededelingen

Aandelenkoers
0.00
DELB EUR 49.01
DEG $ 60.30
Wisselkoers
Euro