Dexia Bank


Press

DEXIA SABADELL met 2 500 miljoen euro belangrijkste financier van de ringweg rond MADRID

31-05-2005

De structurering van deze financiering wordt gerealiseerd in samenwerking met SOCIETE GENERALE

DEXIA SABADELL zal samen met SOCIETE GÉNÉRALE de financiering van de eerste fase van het moderniseringsproject van de M-30 structureren.

De 32,5 kilometer lange tolvrije ringweg wordt sinds 30 maart 2004 beheerd door de nv MADRID CALLE 30 , een gemeentebedrijf dat in september van dit jaar door de inbreng van privé-kapitaal moet omgevormd zijn tot een gemengd bedrijf .

Het bedrijf , dat reeds een eerste fase van de belangrijke moderniseringswerken heeft gegund, heeft als doel de M-30 integraal te beheren , en zal dus alle risico's inzake de bouw, de beschikbaarheid en de financiering van het project op zich nemen. De vergoeding voor het beheer van de ringweg is gekoppeld aan het naleven van een aantal vooraf bepaalde kwaliteitsnormen.

Overeenkomstig het gekozen beheersmodel werd de eerste fase gestructureerd in de vorm van een financiering van het type Private Finance Initiative (PFI), een model dat in het Verenigd Koninkrijk wordt gebruikt om het beheer van openbare voorzieningen te moderniseren en te optimaliseren.

Het globale financieringsbedrag is 2 500 miljoen euro, in twee schijven en met een looptijd van 20 en 30 jaar.

Dexia Sabadell is de Spaanse dochter (voor 40 % in handen van Banco Sabadell) van de groep Dexia, de wereldleider op het vlak van financiering aan de openbare sector en financiering van openbare voorzieningen via privé/publieke modellen of projecten.

Société Générale, een van de grootste Europese bankgroepen, is wereldwijd een referentie inzake gestructureerde financieringen van grote infrastructuurprojecten.

Contact:
José Luis Castillo + 34 91 721 33 13

---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be