TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 31-05-2005

TROS BETREURT BESLUIT NATIONALE POSTCODE LOTERIJ

Novamedia, het bedrijf achter de Nationale Postcode Loterij, heeft laten weten dat haar programma's Postcodeloterij: Miljoenenjacht en Postcodeloterij: ÉÉN tegen 100 met ingang van het nieuwe televisieseizoen verhuizen naar Tien. De TROS betreurt het besluit van Novamedia.

Julius Minnaar, directeur Media en Financiën: "Met zowel ÉÉN tegen 100 als Miljoenenjacht wist de TROS zich verzekerd van een stevige positie op de zondagavond. Het is vanzelfsprekend erg jammer dat de programma's verhuizen. Aan de andere kant brengt het verlies van beide programma's ons de uitdaging om nieuwe programma's te bedenken waar hopelijk net zoveel mensen met evenveel plezier naar kijken. Want daar kunnen de kijkers op blijven vertrouwen: wij zijn er voor het grote publiek".

In een brief aan de TROS heeft Novamedia laten weten dat de beslissing om te verhuizen mede is ingegeven door het (voorgenomen) beleid van staatssecretaris Medy van der Laan, waarin geen ruimte meer wordt verondersteld voor programma's voor een breed publiek. TROS-voorzitter Karel van Doodewaerd: "Door haar onduidelijke beleid krijgt mevrouw Van der Laan helaas haar zin, het wordt een self fulfilling prophecy. En het publiek is de grote verliezer".