Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 31 mei 2005

Herziening exploitatieopzet De Leeuwerik', Esbeek Om zo goed mogelijk inzicht te krijgen in exploitatieontwikkelingen worden ieder jaar de exploitatie-opzetten van zogenaamde onderhanden zijnde' bestemmingsplannen herzien. De herziene exploitatieopzetten vormen de basis voor de grondnota (die eveneens jaarlijks wordt vastgesteld). Het college heeft de herziening van de exploitatieopzet van het bestemmingsplan De Leeuwerik' in Esbeek goedgekeurd.

Doe effe normaal-project Sinds enkele jaren wordt op alle basisscholen een vandalismepreventieproject gegeven. De politie coördineert het project en verzorgt samen met de GGD, Kentron en Bureau Halt een deel van de lessen. De gemeente financiert de lesmaterialen voor de deelnemende scholen.
Voor de aanschaf van lesmateriaal voor het Doe effe normaal-project
2005 2006' wordt aan Politie Midden- en West-Brabant een budgetsubsidie verstrekt van 275,87.

Uit eerdere collegevergaderingen

Kadernota en Voorjaarsnota Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld zich uit te spreken over de Kadernota 2006 en de Voorjaarsnota 2005 en in te stemmen met de financiële uitkomsten daarvan. Via de kadernota - waarin de hoofdlijnen van beleid en de financiële kaders voor het komende jaar worden aangegeven - krijgt de gemeenteraad vroegtijdig de gelegenheid om de koers te bepalen voor de begroting 2006.

Bomen Van Hoornstraat
Tegen het collegebesluit om kapvergunning te verlenen voor een aantal bomen aan de Van Hoornstraat in Hilvarenbeek, werd bezwaar aangetekend. De bezwarencommissie adviseerde de bezwaren ongegrond te verklaren maar daaraan voorafgaand de situatie te heroverwegen. Het college heeft besloten de bomen te handhaven. Argumenten hiervoor zijn de onderlinge verdeeldheid van de bewoners en het feit dat - door de aanwezigheid van kabels en leidingen - geen herplant mogelijk is.