Binck NV

Amsterdam, 31 mei 2005

Vooruitlopend op de publicatie van de halfjaarcijfers op vrijdag 5 augustus aanstaande, maakt Binck N.V. hierbij het volgende bekend:

Resultaat 1e halfjaar 2005 gaat jaarresultaat 2004 overtreffen

De positieve ontwikkeling van baten en lasten van Binck N.V. in het eerste halfjaar, zullen naar verwachting leiden tot een fors hoger resultaat dan over het gehele jaar 2004 ( 3,2 miljoen). Kernactiviteit Retail draagt het meest bij aan het resultaat.

Ook voor de tweede helft van 2005 verwacht Binck goede resultaten, hoewel deze mede op basis van seizoensinvloeden naar verwachting minder fors zullen zijn dan in de eerste helft van het jaar.

Het klantenbestand binnen Retail blijft in hoog tempo groeien. Om elke soort belegger te kunnen bedienen en de huidige sterke marktpositie te kunnen uitbreiden, heeft BinckBank het productaanbod - naast kernproduct BinckActive - uitgebreid met BinckLite en een nieuwe versie van BinckTrader. De huidige strategie waarbij hoge kwaliteit, lage tarieven en hoogstaande dienstverlening centraal staan, werd onlangs opnieuw gewaardeerd met de eerste plaats in het Brokeronderzoek 2005 van Beurs.nl.

De business unit Trading draagt eveneens goed bij, terwijl de business unit Wholesale - met name op aandelengebied - nog grotendeels in ontwikkeling is.

André Teeuw (CEO)

"Wij zijn zeer positief gestemd over de ontwikkeling van het resultaat tot nu toe. Met de kernactiviteit online beleggen - onderdeel van de business unit retail ­ zijn wij in de afgelopen jaren uitgegroeid tot trendsetter in Nederland. Door diversificatie van ons productaanbod benadrukken wij die rol.
Hoewel wij niet eerder concrete vooruizichten over 2005 hebben gecommuniceerd, menen wij dat de positieve resultaatontwikkeling tot nu toe aanleiding geeft tot een publicatie."

Meer gedetailleerde cijfers over het eerste halfjaar 2005 zullen op 5 augustus aanstaande worden gepubliceerd.

Pagina 1 van 2

Informatie over Binck N.V.

Binck levert diensten op het gebied van effecten en derivaten aan verschillende soorten beleggers. De activiteiten vinden plaats binnen drie business units, te weten `Retail', `Wholesale' en `Trading'.

Binnen de business unit Retail treedt BinckBank op als internetbroker voor particuliere beleggers. Daarnaast richt BinckBank zich op externe zelfstandige vermogensbeheerders en commissionairs, met bancaire dienstverlening en executie van effectenorders.

De business unit Wholesale bemiddelt in effecten- en derivatentransacties ten behoeve van binnen- en buitenlandse institutionele beleggers en effectenhuizen.

De business unit Trading bestaat uit een aantal dochtermaatschappijen in binnen en buitenland. Binnen deze werkmaatschappijen vindt handel voor eigen rekening plaats in aandelen, obligaties en derivaten.

Binck N.V. heeft een beursnotering aan Euronext Amsterdam

Voor nadere informatie:
Jonneke van Staveren
Hoofd PR/IR
Telefoon: 020 ­ 522 0372 / 06 ­ 531 71114
jvanstaveren@binck.nl

Binck N.V.
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com

Pagina 2 van 2