Gemeente Ambt Montfort


Ontwerp bestemmingsplannen kern St.Odilienberg en Reutje

In haar vergadering van 31 mei 2005 heeft ons college de ontwerp bestemmingsplannen van de kernen St.Odiliënberg en 't Reutje vastgesteld.

Deze voorontwerp bestemmingsplannen voorzien in een actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen in beide kernen.

Naar aanleiding van de ter inzage legging van het voorontwerp bestemmingsplan Kern Sint Odiliënberg, 2005 in mei 2004, zijn veel inspraakreacties binnengekomen ten aanzien van het uitwerkingsgebied ten zuidoosten van de kern, grenzend aan t Zittart. In dit uitwerkingsgebied is de mogelijkheid opgenomen om de bestaande agrarische bestemming te wijzigen in een woonbestemming ten behoeve van de bouw van een zestigtal woningen. In het ontwerp bestemmingsplan is, zoals tijdens de informatieavond is toegezegd, een mogelijke nadere uitwerking van het uitwerkingsgebied opgenomen. Hierin is een ruime opzet van de woningen opgenomen met veel groenvoorzieningen en doorkijken naar het buitengebied.
Daarnaast zijn veel inspraakreacties binnengekomen naar aanleiding van een verkeerde weergave van de vijver in t Zittart op de plankaart. Abusievelijk was hier namelijk een deel van de vijver als verkeersdoeleinden ingevuld. Dit is aangepast en de vijver is duidelijker op de plankaart opgenomen.

Wij nodigen u van harte uit om tijdens de inzage periode een kijkje te komen nemen naar de twee ontwerp bestemmingsplannen. Deze ontwerp bestemmingsplannen kunt u inzien bij de balie 1.25 van het cluster Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur en op afspraak op dinsdag van 16.00 tot 19.00 uur. Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij de heer ing. E. van Dijk, beleidsmedewerker VRO op telefoonnummer 0475-538888.