Persbericht

INTEROUTE INTRODUCEERT GROOTSTE MULTIPOINT-ETHERNETDIENST VAN EUROPA

Amsterdam/Londen, 31 mei 2005 - Interoute, leverancier en eigenaar van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa, introduceert de grootste en de meest fijnmazige multipoint-Ethernetdienst van Europa. Naast de 19 stedelijke glasvezelringen (MANs) van Interoute is deze Ethernetdienst beschikbaar in 61 zakencentra in Europa waar ruim 10 gigabytes aan dataverkeer kan worden afgewikkeld. De dienst is hét voorbeeld van een zeer voordelig alternatief voor traditionele datanetwerken over de lange afstand.

Met de multipoint-Ethernetdienst van Interoute kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op hun communicatiekosten in vergelijking met traditionele point-to-point Ethernetdiensten. Met multipoint-Ethernet van Interoute hoeven bedrijven niet langer voor iedere vestiging meerdere lokale afwikkelpunten in te kopen bij hun netwerkaanbieder. De Ethernetdienst van Interoute biedt een besparing op apparatuur en meer bandbreedte dan traditionele point-to-point Ethernetdiensten. Afhankelijk van het aantal inkomende Ethernetlinks, kunnen de kostenbesparingen oplopen tot over de 26%.

Met deze pan-Europese multipoint-Ethernetdienst wordt het metro- en lange afstand Ethernet dienstenpakket van Interoute aanzienlijk uitgebreid. Met een groei van 150% per kwartaal in 2004 is Ethernet een van de snelst groeiende diensten bij Interoute.

James Kinsella, CEO van Interoute: "De introductie van multipoint-Ethernet verstevigt onze positie als koploper in technologische ontwikkelingen. Als eigenaar van het grootste glasvezelnetwerk in Europa, streven wij er naar om onze klanten de beste diensten te leveren tegen de beste prijzen. Met multipoint-Ethernet kunnen nog meer klanten baat hebben bij van onze betrouwbare en kosteneffectieve netwerkdiensten."

Analisten voorspellen dat de afname van Ethernet in 2005 zal verdubbelen (Infonetics Research, Ethernet Services market size and forecast, Mei 2005).

Over Interoute
Eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak, data en internet in Europa - verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 30.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen, Zürich, Leipzig, Praag, Pilsen, Brno, Ostrave, Bratislava, Boedapest, Oradea, Boekarest, Bielsko Biala en Warschau. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.nl