Gemeente Dinkelland

Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Redactie de Roskam

Van: Birgit Boode
Datum: 31 mei 2005

Betreft: Milieuvergunning verleend aan Begri Attractieverhuur voor extra opslag vuurwerk

Milieuvergunning verleend aan Begri Attractieverhuur voor extra opslag vuurwerk

Het college van B&W van de gemeente Dinkelland heeft besloten de door Begri Attractieverhuur aangevraagde milieuvergunning te verlenen. Deze milieuvergunning was aangevraagd voor uitbreiding van de opgeslagen hoeveelheid vuurwerk aan de Hanzeweg in Denekamp. Deze hoeveelheid wordt uitgebreid van 1000 naar 4000 kg.

Toelichting

Begri Attractieverhuur heeft een milieuvergunning aangevraagd voor de opslag van 4000 kg vuurwerk. Begri had al een vergunning voor de opslag van 1000 kg vuurwerk. Voor het opslaan van 4000 kg vuurwerk is volgens het vuurwerkbesluit een vergunning nodig.

Tegen het verlenen van de vergunning hebben diverse omwonenden bedenkingen ingediend. Zij vinden, dat de opslag van vuurwerk aan de Hanzeweg de nodige risico's met zich meebrengt door de aanwezigheid van risicovolle objecten in de omgeving van de inrichting. Te denken valt aan enkele LPG-tankstations en woonbebouwing. Die bedenkingen zijn onterecht volgens de gemeente.

De gemeente Dinkelland heeft de aanvraag, bijbehorende stukken en de bedenkingen die zijn ingediend door omwonenden zorgvuldig getoetst en afgewogen. Begri voldoet aan zowel de eisen in het nieuwe Vuurwerkbesluit als aan de daarin genoemde veiligheidsafstanden, zodat de milieuvergunning is verleend.

Om de overlast voor omwonenden tot een aanvaardbaar niveau te beperken, zullen er aan de vergunning diverse voorschriften (waaronder die van het Vuurwerkbesluit) worden verbonden.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder mevrouw Mentink-Groener op telefoonnummer 0541 - 854 107 of met Team Communicatie, Birgit Boode, telefoonnummer 0541-854 185 of 06 52624307.

Cc:



---- --