Ingezonden persbericht


Enschede, 31 mei 2005

Gaslekkage Scheldestraat Enschede

Omstreeks kwart voor twaalf vanmiddag kreeg de alarmcentrale van de brandweer melding van een gaslekkage op de kruising van de Scheldestraat met de Schiestraat in Enschede.

Bij werkzaamheden die Essent in de ochtend aan de gasleiding verrichtte is de oude standpijp van de gasleiding losgeraakt. Omdat Essent al aanwezig was heeft zij in zeer korte tijd de ontstane lekkage kunnen inblokken, waardoor de gasuitstroom werd gestopt.

De omgeving is, op basis van de gebruikelijke procedure, in een straal van 100 meter rondom het lek door de politie afgezet. Op basis van de melding en de mogelijk te ontruimen omgeving heeft de brandweer besloten groot op te schalen. Zij heeft eveneens continue metingen verricht naar de verspreiding van het gas. Omdat het lek zeer snel ingeblokt was, is daadwerkelijke ontruiming niet aan de orde geweest.

Inlichtingen voor de pers:
Brandweer Enschede, Operationele Voorlichting, Janice Meerenburgh, tel. 06-53363133.

-----------------------
Met 154.000 inwoners is Enschede de grootste stad van Oost-Nederland. Grootstedelijke voorzieningen voor winkelen, cultuur, sport en onderwijs, en een volledig vernieuwd stadshart, maken studentenstad Enschede tot centrum van de Nederlands-Duitse euregio. Stad Enschede speelt een vooraanstaande rol op het gebied van medische technologie. In 2003 werd woonstad Enschede uitgeroepen tot 'Groenste stad van Nederland'. Ontdek Stad Enschede op www.kleurdestad.nl.


---- --