Gemeente Utrecht


2005 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
50 Vragen van mevrouw N.R. Schipper
(ingekomen 9 mei 2005)


Toelichting:


MBK-Leerbanen bij de Gemeente Utrecht


Tijdens de bespreking van het uitvoeringsprogramma werkgelegenheidsoffensief Utrecht (commissie Verkeer & Beheer 28-09-2004) meldt wethouder Van Zanen dat "Het streven is 1.155 MKB-leerbanen te creëren, vooral ten behoeve van schoolverlaters en jeugdig werklozen op vmbo- en mbo-niveau."
Bij de Kick-Off van het MKB leerbanenplan, in november 2004, zegt wethouder van Zanen 25 MKB-leerbanen toe binnen de gemeente Utrecht.


Social return of contract compliance


Tijdens de begrotingsbehandeling 2004, in november 2003 is motie 2003/126 aangenomen. Hierin wordt het College verzocht om 'ook projecten als 'social return' en 'contract compliance' bij het werkgelegenheidsoffensief in te zetten'.
In het uitvoeringsprogramma, van augustus 2004, meldt het College dat er: "Een nadere analyse zal moeten uit wijzen bij wat voor soort gemeentelijke aanbesteding contract compliance een rol kan spelen en welke kosten met deze inzet zijn gemoeid."

Dit brengt GroenLinks tot de volgende vragen:

1a Zijn er inmiddels 25 MKB-leerbanen binnen de gemeente Utrecht gerealiseerd?
1b Zo ja, bij welke diensten en wat voor soort werkzaamheden betreft het?
1c Zo nee, welke belemmeringen komt het College tegen?
2a Is er, 1,5 jaar na de motie, inmiddels een nadere analyse van mogelijkheden voor projecten als 'social return' en 'contract compliance'?
2b Zo ja, kan de gemeenteraad geïnformeerd worden over de nadere analyse?
3b Zo nee, wat belemmert het College bij het maken van de nadere analyse en wanneer kan de gemeenteraad het resultaat van de analyse verwachten?


Antwoorden van Burgemeester en wethouders
(verzonden 31 mei 2005)

1a De wethouder voor Economische Zaken heeft in november 2004 toegezegd, dat onze gemeente 25 leer- / werkplaatsen zou garanderen. Begin dit jaar heeft POI vastgesteld dat onze gemeente inmiddels tenminste 26 mensen "in huis" heeft die een mbo-opleiding aan het ROC volgden. Dit betreft MKB-leerbanen of daarmee verwante leer/werkplekken.

1b Zeven mensen van de dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen volgden een opleiding tot administratief juridisch medewerker (niveau 4). Deze dienst gaf aan, dat er daarnaast twee mensen een mbo-opleiding op niveau 2 volgden (commercieel-administratief en secretarieel). De DMO telde 2 MKB-banen (waaronder een administratieve kracht bij U-pas). De Reinigings- en Havendienst en de Dienst Stadsbeheer hebben elk drie mensen, die in het kader van een MBO-opleiding bij hen werken. Zeven personen volgen aan het ROC de MBO-opleiding bibliothecaris (duur 2 jaar, 1 dag per week les) in het kader van een om- / bijscholing. Twee mensen van "buiten" volgen ook via de Gemeentebibliotheek deze opleiding.


1c Het invulling geven aan leerplekken binnen de gemeente voor mensen met een minimale vooropleiding is geen sine cure. Door de aandacht voor kwaliteit van de arbeid en door de verzelfstandiging, outsourcing én informatisering (in het kader van ombuigingen en efficiency) zijn veel werkzaamheden met een laag afbreukrisico die weinig opleiding vereisen, uit onze gemeente verdwenen. De veranderde werkprocessen maken ook dat leidinggevenden en senior medewerkers steeds minder tijd hebben om een jongere onder hun hoede te nemen en te begeleiden. Desondanks voeren wij op dit moment overleg met vertegenwoordigers van het onderwijsveld ten einde tot afspraken te komen over een structurele aanbieding van stageplaatsen (door de gemeente) en van MBO- en HBO-leerlingen door het beroepsonderwijs.

2a.Ja.

2b In de afgelopen maanden heeft DMO-SoZaWe in samenwerking met Bureau Aanbestedingen de mogelijkheden van social return bij openbare en Europese aanbestedingen onderzocht. Naast juridische consequenties zijn daarbij tevens ervaringen in andere gemeenten betrokken. Hieruit is geconcludeerd dat er goede mogelijkheden zijn voor vormen van social return afspraken bij gemeentelijke aanbestedingen. De inventarisatie heeft tevens aangegeven dat de manier waarop en de condities waaronder social return ingevoerd kan worden legio zijn. Gezien de diverse aspecten die hiermee samenhangen is goede afweging hiervan gewenst. Op dit moment zijn de voorbereidingen in de fase dat de keuzes op dit gebied worden uitgewerkt. De dienst Stadsontwikkeling, afdeling EZ in samenwerking met de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling ontwikkelt de concrete voorstellen hiervoor. Wij zullen u bij de voortgangsrapportage van het werkgelegenheidsoffensief, later dit jaar, hier nader over informeren.

2c Zie vraag 2b


---- --