Gemeente Beverwijk


31-05-2005

Plannen Kennemer College toegelicht

BEVERWIJK - Dinsdagavond 31 mei 2005 is er in de aula van het Kennemer College aan de Büllerlaan een informatieavond over de herstructurering van de huisvesting van deze onderwijslocatie.

De heer Uijlings, directeur havo/vwo verzorgt de opening. Vervolgens is het woord aan wethouder R. Beens van de gemeente Beverwijk, waarna adviesbureau Hevo het een en ander vertelt over de duur en de fasering van de bouw. Voor deze avond zijn de buurtbewoners, leraren en leerlingen uitgenodigd. De avond start om 19:30 uur.

Sinds 2001 is het Augustinus College gefuseerd met twee andere scholen tot het Kennemer College. Op de Büllerlaan zijn sinds die tijd in totaal zo'n 1300 leerlingen gehuisvest. In 2003 hebben de gemeenteraden van Heemskerk en Beverwijk besloten dat er een vernieuwbouw kan plaatsvinden en is er een budget beschikbaar voor gesteld. Hierdoor kon er weer een onderwijsgebouw ontwikkeld worden die aan de moderne eisen voldoet. De bouw start in augustus 2005 en op 1 augustus 2006 is het de bedoeling het gebouw in gebruik te nemen.