Ingezonden persbericht


Norman/SHARK BV
PERSBERICHT
Hoofddorp, 31 mei 2005

Norman biedt unieke support aan klanten

Met ingang van vandaag beschikt de helpdesk van Norman/SHARK over een nieuw hulpprogramma voor ondersteuning van haar klanten. Dit programma, Norman Remote Desktop, is bedoeld om volledig veilig op wens van de klant een PC bij problemen of vragen op afstand over te kunnen nemen. "In sommige gevallen kan telefonische ondersteuning voor eindgebruikers veel tijd in beslag nemen. Vooral mensen die niet alles van computers weten willen wel eens in verwarring raken als we diep in het operating system moeten graven om een probleem bloot te leggen" zegt Björn Leenen, Support Supervisor bij Norman/SHARK. "Nu kunnen wij eventueel een PC op afstand overnemen, direct een probleem adequaat en snel oplossen en daarmee eventuele ergernis en verwarring bij onze gebruikers vermijden". Het Norman Remote Desktop programma bestaat uit een client en een server gedeelte. Het client gedeelte is met ingang van vandaag via de Norman website te downloaden.

"Het mooie van dit programma is dat de klant zelf kan bepalen op welk niveau een PC door onze supporters overgenomen kan worden. Er kan bijvoorbeeld alleen een chat sessie plaatsvinden, of alleen het bekijken van het bureaublad, of het overnemen van de PC en als laatste mogelijkheid kan ook file transfer plaatsvinden. Uiteraard kan de klant op elk moment zo'n unieke sessie afbreken", zegt Leenen.

Naar verwachting zal het programma veelvuldig worden gebruikt, de eerste zeer positieve reacties van diverse klanten hebben Norman/SHARK al bereikt. "Naast e-mail en telefonisch support hebben wij nu een unieke derde mogelijkheid voor support beschikbaar en zover ons bekend is Norman/SHARK de eerste antvirus leverancier in de Benelux met remote support" zegt Volker Ladage, Directeur van Norman/SHARK.

Het programma is gratis in meerdere talen beschikbaar. Het is bedoeld voor alle klanten van Norman/SHARK in de Benelux met een geldig support contract.

Contactinformatie:

Volker Ladage, Directeur, 023-7890251 of volker@norman.nl Björn Leenen, Support Supervisor, 023-7890256 of bjorn@norman.nl ===== EINDE PERSBERICHT =====