Nieuw-Vlaamse Alliantie


Voorlopig geen gratis parkeren aan stations (31/05/05)

Op 10 mei 2005 werd in verschillende dagbladen aangekondigd dat minister Vande Lanotte aan de NMBS had opgedragen in twaalf stations gratis parkeerplaatsen aan te bieden aan treinabonnees. Dit proefproject zou aanvangen op 1 juni 2005. In Vlaanderen betrof het de stations Oostende, Genk, Gent-Dampoort, Aalst en Tienen.

Vandaag, één dag voor het aangekondigde begin van het proefproject, blijkt echter dat de deelnemende stations nog steeds geen concrete informatie of instructies hebben gekregen. Van gratis parkeren voor abonnementhouders zal er voorlopig dus geen sprake zijn en de stations zijn evenmin in staat om klanten een duidelijk antwoord te geven op vragen aangaande dit project. Maar niet alleen de stations weten nog van niets: zelfs het nationaal inlichtingennummer van de NMBS kon vandaag geen bruikbare informatie geven.

Dit is het zoveelste voorbeeld van paars op zijn best: kondig in de kranten een proefproject aan waarbij je belooft iets gratis te maken en wordt zo weer eens de held voor één dag. Dat het proefproject vervolgens niet start op de dag die je aankondigde, dat de bevoegde diensten geen informatie kregen en dus niet kunnen antwoorden op vragen van hun klanten, is uiteraard bijzaak. Een kniesoor die daar aanstoot aan neemt!

Patrick De Groote zal, als trouw treingebruiker, minister Vande Lanotte confronteren met deze gang van zaken en hem om uitleg vragen in de Kamer.

Auteur:
Kamerlid N-VA
Patrick De Groote

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Bruyn, woordvoerder
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.debruyn@n-va.be
Url: www.n-va.be