Gemeente Berkel en Rodenrijs


VanderHelm kiest voor bedrijvenpark Oudeland

VanderHelm uit Pijnacker heeft de beslissing genomen om de groep VanderHelm Bedrijven in 2006 te verplaatsen naar het nieuwe bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs. Op 30 mei 2005 hebben VanderHelm en het Ontwikkelingsbedrijf Vinex overeenstemming bereikt over de vestiging van het bedrijf op een unieke, representatieve locatie van 2 hectare direct aan de nieuwe provinciale weg, de N470. Het bedrijf profiteert hierdoor optimaal van deze goede verbinding naar het rijkswegennet.

VanderHelm komt op een zichtlocatie op de kruising van de N470 - Oudelandselaan te liggen. ´Wij zijn het eerste bedrijf dat automobilsten komend vanuit het noorden tegenkomen. Vaak zal men bij het uitleggen van de weg zeggen: dan moet je bij Van der Helm afslaan.´ Zo vatte Kees van der Helm bij de ondertekening van de intentie-overeenkomst op 31 mei de perfecte ligging van de kavel samen.

VanderHelm Bedrijven is het eerste bedrijf dat zich gaat vestigen op Oudeland. Het is een breed georiënteerde onderneming, die is opgebouwd uit denkers en doeners, actief in de grond-, weg- en waterbouw, recycling, milieuadvisering en geotechniek. Oudeland is een modern-gemengd bedrijventerrein van 120 ha. Hiervan wordt 75 ha uitgegeven. De ruime opzet draagt in belangrijke bijdrage mate bij aan de hoge kwaliteit van Oudeland.

Voor VNO-NCW Oostland voorzitter Kees van der Helm en zijn 60 medewerkers komt Oudeland precies op het juiste moment. Het 26 jaar jonge en dynamische bedrijf is toe aan een nieuwe stap in de ontwikkeling en een nieuwe locatie met ruimte voor verdere groei.

De overeenstemming is ook voor het Ontwikkelingsbedrijf Vinex en de gemeente Berkel en Rodenrijs een heuglijk feit. Directeur en oprichter Kees van der Helm is niet de eerste de beste ondernemer. Naast ondernemer is hij ook een belangrijke bestuurder, die zeker een steentje zal bijdragen aan een succesvolle ontwikkeling van het bedrijvenpark Oudeland.