Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nieuwe voorzitter Rotterdam Basketbal
Braal ook komend seizoen hoofdcoach

Rotterdam, 31 mei 2005 --- Het eerste team van Rotterdam Basketbal staat ook in het komende seizoen onder leiding van Erik Braal. Hij heeft als doelstelling meegekregen de play-offs te halen. Om dit te bewerkstelligen kan de coach het gehele seizoen beschikken over drie Amerikanen, terwijl de Nederlandse kern van de selectie behouden blijft. International Vincent Krieger, Arvin Slagter, Ron Borstel, Lucien Boldewijn en de Nederlandse Serviër Aleksander Lukic spelen ook volgend jaar bij Rotterdam. Met andere spelers wordt nog gesproken. Coach Braal kan beschikken over twee assistenten: Ronald van der Geest en de Amerikaan Ian Garrett.

Ruud Bijl (47) wordt de nieuwe voorzitter van Rotterdam Basketbal. Bijl, in het dagelijks leven directeur van een communicatieadviesbureau, volgt Cees Pille op. Hij wil Rotterdam Basketbal in de komende tijd verder professionaliseren. "Rotterdam Basketbal moet altijd meedoen in de top van de competitie. Om dat te bereiken werken we aan een nieuwe professionele structuur voor de organisatie, zowel commercieel als technisch. Binnen twee jaar moet het resultaat zichtbaar zijn".

Met ingang van het seizoen 2005/2006 krijgt Rotterdam Basketbal een tweehoofdige dagelijkse leiding. John de Vos van marketingbureau Rotterdam Sport Partner wordt verantwoordelijk voor commercie en communicatie, terwijl Burhan Alibegovic is aangesteld als fulltime technisch directeur. De laatste zal vooral veel aandacht besteden aan de veel geroemde jeugdopleiding van Rotterdam Basketbal. Bijl: "We werken dit seizoen met een substantieel hoger budget. Dat investeren we enerzijds in de organisatie, maar zeker ook in spelers. Er moet simpelweg vaker worden gewonnen. Dat zorgt voor meer publiek en meer sponsors."

Noot voor de redactie,