Gemeente Tilburg

Persbericht
Tilburg, 13 mei 2005

Het Textielmuseum Tilburg geeft in samenwerking met het Europees Keramisch Werkcentrum (.ekwc) masterclasses. Onderdeel van de masterclass is een lezing die toegankelijk is voor publiek:

Lezing door Yoshiki Hishinuma
Op donderdagavond 9 juni zal de Japanse textiel en modeontwerper Yoshiki Hishinuma een lezing geven over zijn werk in het Textielmuseum Tilburg.

Yoshiki Hishinuma is in 1958 geboren in Japan, Sendai City. Na zijn studie aan The Bunka College of Fashion werkte hij voor Issey Miyake. In 1983 kreeg hij de "Mainichi Fashion Grand Prix" voor nieuw talent. In 1992 zette hij zijn eigen kledinglabel op en sindsdien showt hij zijn collecties in Tokyo en Parijs. In 1996 kreeg hij de "Mainichi Fashion Award" voor zijn toepassingen van de nieuwste technologieën in combinatie met traditionele Japanse shibori (tie-dye) dessins. In 1999 kreeg Yoshiki Hishinuma een overzichtstentoonstelling van zijn werk in het Haags Gemeentemuseum. Daarnaast ontwerpt hij kostuums voor theater, film, dans en opera. Hishinuma is vooral bekend vanwege zijn innovaties in textiel. Hij combineert nieuwe technologieën met de traditionele Japanse technieken.

Yoshiki Hishinuma geeft een masterclass op 9, 10 en 11 juni in het nieuwe TextielLab van het Textielmuseum in Tilburg. Het thema van de masterclass is 3-D Textiles . Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Uiterste inschrijfdatum 18 mei. Meer informatie op www.textielmuseum.nl of www.ekwc.nl onder masterclasses.

Aanvang lezing 9 juni, 20.00 - 21.30
Locatie Textielmuseum
Goirkestraat 96 5046 GN Tilburg (voor routebeschrijving: www.textielmuseum.nl) Entree ¬ 8, studenten ¬ 5

Aanmelden voor lezing
via email tot 7 juni Ellen Sillekens, coördinator masterclasses en Textielmuseum, ellen.sillekens@tilburg.nl