Amsterdam Airport Schiphol

Showbizz welkom voor Indiase filmsterren op Schiphol op 9, 10 en 11 juni

Persbericht / Press Release                                   
Schiphol,                                                     
25 mei 2005                                                   
Om de aankomst van de vele Indiase filmsterren in Nederland voor de Indiase Oscaruitreiking op bijzondere wijze te vieren wordt Schiphol Plaza op 9, 10 en 11 juni deels omgetoverd tot een kleurrijke Indiase filmwereld. Drie dagen achtereen, van ca. 08:00 uur tot 13:00 uur, kunnen Bollywood fans genieten van een wervelend onthaal van hun favoriete filmsterren zoals superster Amitabh Bachchan, Shah Rukh-Khan, Abhishek Bachchan, Salman Khan, Anil Kapoor, Sanjay Dutt, Shaid Kapur, Kareena Kapoor, Lara Dutta, John Abraham en Rani Mukerij in de nieuwe uitbreiding van Schiphol Plaza (aankomsthal 4). In totaal zullen naar schatting 150 acteurs en actrices de gates van Schiphol passeren.

Vanuit Schiphol Plaza kunnen fans de aankomst van de filmsterren bij de gate op grote videoschermen volgen en hen vervolgens in levende lijve op de rode loper begroeten. Kirtie Ramdas en Narsingh Batlwantsingh, de gezichten van het Hindustaanse jongerenprogramma Chatney (OHM TV), presenteren de Bollywood Plaza show, die door de ritmische klanken van drumband Punjabi, de dansen van Kamal Roshan, videobeelden van VJ EK en muziek van DJ Prako wordt ondersteund.

Op deze wijze beleven fans en sterren samen een bruisende start van het International Indian Film Academy (IIFA) weekend in Amsterdam vanaf 9 juni, met als hoogtepunt de presentatie van de Indiase Oscars in de Amsterdam ArenA op 11 juni.

Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, moeten deelnemers aan het Bollywood evenement op Schiphol Plaza zich aanmelden via www.schiphol.nl. De toegang is gratis.

'Meet and Greet' de sterren

Wie kans wil maken op een persoonlijke ontmoeting met één van de Indiase filmsterren, kan dit aangeven via schiphol.nl. Uit alle aanmeldingen worden de namen van vijftien personen getrokken, die de ontmoeting van hun leven kunnen meemaken op 9, 10 of 11 juni. De winnaars worden telefonisch op de hoogte gebracht van hun prijs.

VIP arrangement in de ArenA
Bezoekers van Schiphol Plaza kunnen kans maken op twee VIP arrangementen voor twee personen, inclusief vervoer per limousine en VIP plaatsen voor de spectaculaire IIFA Awards uitreikingsceremonie in de Amsterdam ArenA op 11 juni. De prijsvraag bestaat uit het afmaken van een slagzin, die door een deskundige jury wordt beoordeeld. Deelnameformulieren voor de prijsvraag zijn in alle winkels en horecagelegenheden op Schiphol Plaza verkrijgbaar en kunnen bij Artitis, Gassan Plaza en Paolo Salotto Menswear eveneens op Schiphol Plaza worden ingeleverd. Prijswinnaars krijgen uiterlijk 10 juni bericht. Daarnaast maakt men kans op één van de twintig sets van twee gewone kaarten voor de 11e juni.

IIFA Awards uitreikingsceremonie
De uitreiking van de IIFA Awards of Indiase Oscars komt tot stand onder supervisie van de International Indian Film Academy in samenwerking met Amsterdam Partners, het citymarketing bureau van de gemeente Amsterdam. Eerder werden IIFA Awards uitgereikt in Londen, Maleisië, Zuid-Afrika en Singapore. Amsterdam heeft de primeur om als eerste stad op het Europese vasteland het evenement te mogen organiseren.

Amsterdam Airport Schiphol is één van de sponsors van het IIFA evenement. De bijzondere ontvangst van de vele prominente Indiase bezoekers op Schiphol past in het grensverleggende karakter van de luchthaven. Schiphol wil reizigers en bezoekers meer bieden dan alleen een efficiënte en betrouwbare luchthavenoperatie.

Kaarten voor de award uitreikingsceremonie op 11 juni en de IIFA Foundation Celebrity Cricket Match op 10 juni zijn online verkrijgbaar via www.schiphol.nl

044-2005/pk