Gemeente Amersfoort

Persuitnodiging

Afdeling Communicatie

nummer: 170

datum: 26 mei 2005

Jong Amersfoort spreekt!

Op donderdag 9 juni van 19.30 tot 21.45 uur, organiseert de gemeente Amersfoort de kick-off bijeenkomst 'Jong Amersfoort spreekt!' in de Raadzaal van het stadhuis. De pers is hiervoor uitgenodigd.

Amersfoort is één van de 'jongste' steden in Nederland: een kwart van de inwoners is jonger dan 19 jaar. Veel onderwerpen en beleidsvraagstukken van de gemeente hebben ook betrekking op jongeren. Amersfoort wil daarom hun stem graag horen, want zij weten het beste wat er speelt in hun wereld. Hiervoor organiseert de gemeente onder de titel 'Jong Amersfoort Spreekt!' een serie van zeven jongerendebatten voor, door en met Amersfoortse jongeren. De bedoeling is om een diversiteit aan jongeren samen te brengen, variërend in leeftijd (14 t/m 23 jaar), culturele achtergrond, opleidingsniveau en woonwijk.

Bijzonder is dat Amersfoortse jongeren de debatten zelf gaan organiseren. De jongeren gaan bijvoorbeeld zelf deelnemers werven en zij leveren een bijdrage aan de inhoud van de debatten. Uiteraard krijgen de jongeren gelegenheid om zich te ontwikkelen en de benodigde vaardigheden zich eigen te maken. Hierbij zal bureau MEX-IT, Intercultureel Management hen begeleiden, coachen en trainen.

Kick-off

Om zoveel mogelijk jongeren te informeren en te werven voor de debatten is er een kick-off bijeenkomst op donderdagavond 9 juni. Tijdens de bijeenkomst mogen jongeren hun mening geven.Tevens is er ruimte voor interactie tussen jongeren, politici en organisaties. Het is een avond met cabaret, muziek, speeches en ontmoetingen.

Aanmelden

Alle Amersfoortse jongeren tussen de 14 - 23 jaar zijn uitgenodigd om hun mening te geven over wat zij belangrijk vinden. Ook diverse organisaties die betrokken zijn bij jongeren zijn welkom. Deelname is gratis. Jongeren hoeven zich niet aan te melden. Volwassenen dienen zich wel aan te melden bij Larissa van Beek, MEX-IT: 020 475 00 00 of lvanbeek@mex-it.com.

Naar aanleiding van de kick-off bijeenkomst wordt er een kerngroep van jongeren samengesteld die zich bezig gaat houden met het organiseren van de jongerendebatten. In september zal het eerste debat plaatsvinden.

Informatie: Joyce de la Croix, communicatieadviseur voor de sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs, telefoon 469 45 04, e-mail: jec.delacroix@amersfoort.nl of met Larissa van Beek, bureau MEX-IT, telefoon 020 475 00 00 of mail naar lvanbeek@mex-it.com. Fotomateriaal en/of flyers zijn beschikbaar.

---- --