Gemeente Den Haag

juni 2005
Start campagne 'roken dat doe je niet in Den Haag'(3 juni)

Op donderdag 9 juni 2005 start de campagne 'Roken, dat doe je niet in Den Haag'. Wethouder Klijnsma van Volksgezondheid opent de campagne en onthult het promotiemateriaal tijdens het HOT-festival in het Huygenspark. Het promotiemateriaal is ontwikkeld door studenten van de Haagse Hogeschool.

Jaarlijks overlijden ruim twintigduizend mensen in Nederland aan de gevolgen van roken. Circa 30 procent van de volwassenen rookt en 46 procent van de jongeren tussen tien en negentien jaar heeft ooit gerookt. De gemeente Den Haag wil actief campagne voeren om te voorkomen dat jongeren gaan roken en om rokers te helpen stoppen. De campagne wijst op de mogelijkheden om te stoppen en bevordert een positief niet-roken imago.

Studenten van de Haagse Hogeschool hebben het promotiemateriaal van de campagne ontwikkeld. Het gaat onder meer om freecards, posters, gadgets en een beeld. De materialen worden verspreid over de stad. De campagne is ook duidelijk aanwezig bij Parkpop op 26 juni 2005. Daarna wordt actief campagne gevoerd tijdens de finale Streetsport, Milan, Haschiba en de introductieperiode van de Haagse School.

De campagne is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door de GGD Den Haag, samen met Stivoro, het Jongeren Informatie Punt (JIP), de Thuiszorg, Koningin Wilhelmina Fonds en de Haagse Hogeschool.