Ingezonden persbericht


PERSBERICHT FATHERS 4 JUSTICE

Eindhoven, maandag 6 juni 2005

Fathers 4 Justice richt Regiogroep Zuid op

Superman, Batman en Spiderman weer in Brabant en Limburg?

Aanleiding: Startbijeenkomst van Fathers 4 Justice Zuid-Nederland voor de provincies Brabant en Limburg ( Locatie en tijdstip startbijeenkomst: op 9 juni a.s. om 19:30 in Muziek-Kaffee De Kroeg, Bogardeind 203 in Geldrop vlakbij Eindhoven ).

"Er is geen grotere liefde dan die van een ouder voor een kind. Er is geen grotere onrechtvaardigheid dan die van rechtbanken die kinderen ervan weerhouden om contact met hun ouders te hebben." Matthew O'Connor; Fathers 4 Justice

Toch vindt juist dit in Nederland, aan de lopende band plaats, gemiddeld ruim 90 keer per dag. Hierdoor mogen nu al ruim 500.000 kinderen hun (meestal) vaders en de helft van hun familie niet meer zien.

Onder het motto "rust voor de kinderen" onderbouwen de rechters hun funeste beslissingen. Maar wat voor een "rust" is dat eigenlijk anders dan de "schijnrust" om een andere ouder te kunnen verstoten en te laten vervreemden van het kind door continue negatieve conditionering?!

Onder het mom van "het belang van het kind" tonen familierechters niet alleen seksisme en discriminatie en bevorderen psychische kindermishandeling, maar ze gaan ook de mist in met de mensenrechten en met name de rechten van het kind: "een kind heeft recht op beide ouders."

Fathers 4 Justice ( F4J ): Het is onze taak om dit onrecht in het Nederlandse familierecht op te ruimen.

In het afgelopen jaar heeft Fathers 4 Justice zich ontwikkeld tot de grootste, snelst groeiende en snelst bewegende campagnegroep voor gelijkwaardig ouderschap in de wereld.

Aanstaande donderdag 9 juni om 19.30 uur is er in Geldrop (Locatie: Muziek-Kaffee De Kroeg, Bogardeind 203 in Geldrop vlakbij Eindhoven) de eerste STARTAVOND voor de vaders, moeders, oma's en opa's, nieuwe partners en supporters van Fathers 4 Justice uit Brabant en Limburg.

En voortaan zullen de leden van F4J Zuid-Nederland maandelijks elke tweede donderdagavond van de maand om 19.30 uur in deze vaste stamkroeg bijeenkomen.

Meer inlichtingen:
Jan, Regiocoördinator Zuid-Nederland Fathers 4 Justice: 0615 ­ 292 753 Andy, Landelijk coördinator Fathers 4 Justice Nederland: 0629 ­ 407 564 Peter, Perscoördinator Fathers 4 Justice Nederland: 0618 - 293 397

Email: pers@f4j.nl

Internet:
Fathers 4 Justice Regiogroep Zuid: http://zuid.f4j.nl/ Fathers 4 Justice Nederland: www.f4j.nl
Fathers 4 Justice Internationaal: www.fathers-4-justice.org

Uitnodiging korte persbijeenkomst morgenmiddag in Eindhoven

Om deze belangrijke stap in onze regio aan te kondigen en deze uiterst serieuze maatschappelijke problematiek met u te bespreken, nodigen we u uit voor een bescheiden persbijeenkomst morgenmiddag dinsdag 7 juni om 14.00 uur in Café Restaurant Bagatelle; Stationsplein 16 te Eindhoven (Tel: 040 ­ 2448851)

Behalve de nieuwe regiocoördinator Jan Nies van Regio Zuid, zullen ook Andy Work, nationaal coördinator van Fathers 4 Justice Nederland, hij was ook Spiderman op de gevel van het Paleis van Justitie in Den Bosch, en Peter Tromp, perscoördinator van Fathers 4 Justice Nederland, aanwezig zijn, om te spreken over de desastreuze situatie in het Nederlandse familierecht.