Gemeente Aalburg


Speelvoorzieningen in Eethen en Drongelen

speeltuin.jpg

Op donderdag 9 juni organiseert de gemeente twee bijeenkomst om van gedachten te wisselen over de invulling van de speelvoorzieningen in Eethen en Drongelen.

Bijeenkomst over trapveldje in Drongelen

Sinds enige jaren is er aan de Gansoyen een trapveldje. Uit het gesprek dat burgemeester F. Buijserd vorig jaar met jongeren uit Drongelen heeft gehouden, blijkt dat het veldje niet zo geschikt is. Zo wordt een 2e doeltje gemist en is het idee geopperd om er een basketbalterreintje te maken. Voordat één en ander wordt aangepast, wil wethouder C.L. van der Pol graag met kinderen, omwonenden en andere betrokkenen nader van gedachten wisselen over dit terreintje op donderdag 9 juni om 18.15 uur in d'Oude School. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Bijeenkomst over speelvoorziening in Eethen

Sinds enige tijd ligt er een verzoek voor een speelvoorziening in het westelijk deel van Eethen. Het vinden van een locatie is niet eenvoudig gebleken, maar wij kunnen melden dat de gemeente een (tijdelijke) locatie heeft gevonden voor een compact speeltoestel bij het plantsoen

C. Branderhorststraat / Raadhuisstraat / De Hoek. Mocht de uitbreiding in De Hoek doorgaan, dan zou wellicht in de toekomst in die omgeving een speelterrein kunnen worden gerealiseerd.

Voordat wij tot aanschaf van een speeltoestel overgaan, wil wethouder C.L. van der Pol met kinderen, omwonenden en andere betrokkenen overleg voeren over wèlk speeltoestel de voorkeur heeft. Belangstellenden zijn welkom op donderdag 9 juni om 19.15 uur in het dorpshuis van Eethen voor het bekijken van enkele mogelijkheden.

Ook in de andere kernen worden een aantal trapveldjes verbeterd / nieuw gerealiseerd naar aanleiding van de gesprekken die de burgemeester met jongeren heeft gevoerd. Deze aanpassingen worden gefaseerd uitgevoerd in 2005-2006. Wanneer het zover is, informeren wij omwonenden en andere betrokkenen nader over de plannen.