Gemeente Nieuwegein

Huisvuil wordt donderdag9 juni niet opgehaald

Een deel van de medewerkers van de gemeente Nieuwegein doet donderdag 9 juni mee aan de landelijke stakingen. Hierdoor komt een aantal publieksdiensten te vervallen:

Het huisvuil (kliko´s) wordt donderdag niet opgehaald. Grofweg gaat het om de wijken Batau Zuid en Zuilenstein. In plaats daarvan komt de gemeente het huisvuil dat gepland stond voor donderdag, op vrijdag 10 juni ophalen.
De afspraken die zijn gemaakt voor het ophalen van het grof vuil komen te vervallen. De gemeente haalt het grof vuil vrijdag 10 juni alsnog op.
Plaagdierenbestrijding: de plaagdierenbestrijders zullen niet verschijnen bij de afspraken die zij voor donderdag hebben gemaakt. Ze proberen deze afspraken nog tijdig af te bellen en te verplaatsen naar een andere datum.
Het Aanbiedstation is donderdag gesloten. U kunt uw grof vuil, klein chemisch afval, zand, puin en ander afval weer kwijt vanaf vrijdag 10 juni, van 11.00 tot 16.00 uur. De gratis Servicelijn (0800 0230258) wordt donderdag mogelijk niet beantwoord. Bellers krijgen in dat geval een tekst op band te horen. De Servicelijn kunt u gewoonlijk bellen voor meldingen, klachten en vragen over het beheer en onderhoud van de stad, en om een afspraak te maken rond het ophalen van grof vuil.

Het huisvuil en grof vuil dat u donderdag buiten heeft gezet, kunt u naar binnen halen en vrijdag opnieuw buiten plaatsen. Aangezien de gemeente niet iedereen meer zal weten te bereiken, zal er ongetwijfeld donderdag nog huisvuil (kliko´s) en grof vuil buiten blijven staan. Dat is helaas onvermijdelijk.

In verband met de stakingen zal de gemeente donderdag mogelijk veel telefoontjes krijgen. Daardoor is de gemeente donderdag misschien niet eenvoudig telefonisch bereikbaar.

Stadswinkel en Sociale Zaken en Arbeid open
Niet de hele gemeentelijke organisatie staakt. De Stadswinkel is bijvoorbeeld geopend tijdens de gebruikelijke uren (van 08.30 tot 13.00 uur). Ook de afdeling Sociale Zaken en Arbeid aan de Zoomstede 18 is geopend (van 08.30 tot 13.00 uur en ná 13.00 uur alleen op afspraak). Er is mogelijk sprake van vertragingen op die dag bij beperkte bezetting van balies.

Oud papier wordt opgehaald
Ook het oud papier wordt gewoon volgens planning donderdagavond 9 juni opgehaald. Dit gebeurt door scholen, met ondersteuning van de gemeente. Donderdagavond gaat het om de oud papier inzameling in Galecop en Zuilenstein.

De stakingen bij gemeenten vinden landelijk plaats en zijn het gevolg van het vastlopen van de onderhandelingen rond de CAO voor gemeentelijk personeel.

De gemeente vraagt uw begrip voor de overlast.