Tournee artiesten en kamerleden voor muziek speciaal onderwijs


08.06.2005 / 16:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Muziek speciaal

Donderdag 9 juni landelijke dag 'Muziek Speciaal'

'Muziek Speciaal', het initiatief voor muzikale leermiddelen ten bate van leerlingen in het speciaal onderwijs bestaat donderdag 9 juni 5 jaar. Initiatiefneemster Marianne Wiersema heeft alles op alles gezet om muziek in het speciaal onderwijs middels een grootse landelijke dag op de kaart te zetten. Ze wist zo niet alleen vele docenten, maar ook een groot aantal bekende artiesten en kamerleden ertoe te bewegen zich belangeloos in te zetten voor dat doel, op 9 juni a.s. De Rabobank Foundation, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) en diverse bedrijven kwamen daarna over de brug met gelden en diensten. De Muziek-Speciaal-Dag is realiteit!

De Tour
Op 9 juni trekken 'muziekpromotors' in groepjes door het hele land langs diverse scholen voor speciaal onderwijs. Docenten geven een korte demonstratieles uit de onlangs door hen ontwikkelde educatieve materialen, artiesten verzorgen aansluitend op elke school een kort optreden, en kamerleden willen met eigen ogen graag zien welk effect muziek heeft op de kinderen. Tourplaatsen zijn o.a. Assen, Meppel, Zwolle, Almelo, Deventer, Amersfoort, Boxtel, Tilburg, Breda, Rotterdam, Leiden, Purmerend, Wijk aan Zee, Haarlem. Optredens zijn er van o.a Sita, Hakim, Speelman&Speelman, Frank Groothof en Thomas Berge.

Slotfeest met mega VIP-lounge
Van 16.30 tot 19.00 uur is er een spetterend slotfeest in Utrecht. Genodigden, waaronder natuurlijk veel speciaal onderwijs leerlingen uit het hele land, worden door het Nederland Blazers Ensemble op de Mariaplaats verwelkomd en vervolgens de concertzaal van het Utrechtse conservatorium feestelijk binnengeleid. Daarna zal Gerda Havertong een gevarieerd programma presenteren. Na de klassieke klanken van de beroemde violiste Emmy Verhey zal het feest in alle hevigheid losbarsten met optredens van onder meer talentvolle jongeren met een handicap (slagwerkgroep Groot Klimmendaal, dove dansers van de Stichting i-dans, Theo Roza - bekend van de i-tour van All the way music - en de wereldmuziekgroep Samba Salad. Uiteraard zal het publiek uitgenodigd worden mee te doen!