Pop4kids was een groot feest!


08.06.2005 / 18:04 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Cliniclowns nederland

Nijmegen, 8 juni 2005

Pop4Kids was een groot feest!

Het benefietconcert voor zieke kinderen Pop4Kids dat vanmiddag heeft plaatsgevonden in The Matrixx in Nijmegen was een groot succes. Spectaculaire optredens van Maud, Elize, The Sunclub, Djumbo, Kus en 4:AM werden afgewisseld met een sprankelende presentatie van het populaire Jetixduo Co & Sita. Alle artiesten deden belangeloos mee aan Pop4Kids. Pop4Kids werd georganiseerd ten gunste van kinderen met een energie-stofwisselingsziekte en het werk van CliniClowns Nederland.

Optredens
In het voorprogramma waren er onder andere optredens te zien van Laserimpact en Jealous (winnaar scholierenactie van De Gelderlander). Na het openingswoord van de initiatiefnemers van Pop4Kids Jan Smeitink (hoogleraar Kindergeneeskunde Universitair Kinderziekenhuis St Radboud) en Hans Geels (directeur CliniClowns Nederland) kon het spektakel echt beginnen. Co & Sita namen de presentatie voor hun rekening en werden af en toe onderbroken door de CliniClowns Pepponi & Flits. De zaal werd opgewarmd door Kus met de nummers 'Lekker ding','Natuurtalent' gevolgd door Maud met 'Zoals je naar me kijkt', 'Omdat je bij me blijft' en 'Jou'. Elize werd door illusionist Georges Hilaul uit een kooi getoverd waarna zij begon met het nummer 'Shake' gevolgd door 'Automatic' en 'I'm no Latino'. Hierna was het de beurt aan de nieuwe boyband 4:AM met 'Wake up call' en 'Livin on love' gevolgd door Djumbo met 'Eyahe', 'Call me' en 'Hide and Seek' De middag werd afgesloten met The Sunclub met 'Summerjam', 'Put em up' en 'Jump'. Als klap op de vuurpijl verschenen alle artiesten nogmaals op het podium en kwam er een einde aan een geslaagde eerste editie van Pop4Kids.

Bezoekers

- Bovenbouwleerlingen van de scholen die mee hebben gewerkt aan de Pop4Kids scholenactie 'Wat kun je als gezonde kinderen doen voor zieke kinderen'.
- Zieke kinderen met hun familie, vriendjes en/of vriendinnetjes
- Medewerkers van het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud en Stichting CliniClowns Nederland.
- Relaties van Stichting CliniClowns Nederland, het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud en de Stichting Vrienden van het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud

Universitair Kinderziekenhuis St Radboud en het energie-stofwisselingsproject Binnen het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud wordt veel aandacht besteed aan zorg voor patiënten met een stoornis in de energie-stofwisseling. Deze patiënten hebben een chronische ziekte die zich kenmerkt door 'wel willen, maar niet kunnen'. Ernstige spierzwakte en inspanningsklachten (na 100 meter gewoon lopen totaal uitgeput; traplopen vrijwel onmogelijk!) zijn enkele van de klachten die deze patiënten ervaren. Veel van deze kinderen overlijden op zeer jonge leeftijd. Er is geen behandeling voor deze groep van ziekten. Het Universitair Kinderziekenhuis St Radboud wil meer aandacht en steun voor deze groep van weesziekten verkrijgen en zodoende een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een medicijn voor deze patiënten.

Stichting CliniClowns Nederland
CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Via Villa Neuzenroode.nl spelen de CliniClowns ook voor langdurig zieke kinderen die thuis worden verzorgd.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Noot voor de redactie