Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 09-06-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Beroving

UTRECHT - Woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur werd een 66-jarige vrouw op de Orkaden beroofd van haar tas.

De vrouw liep samen met haar man te zoeken naar een adres in de wijk Lunetten, toen zij van achteren werd benaderd door een man die hard aan haar tas trok. De vrouw viel op de grond omdat ze haar tas niet wilde loslaten, maar moest even later toch haar tas laten gaan.

De tasjesrover rende weg, de echtgenoot van de vrouw liep achter hem aan. De verdachte vluchtte weg, samen met een andere jongen.

Het straatroofteam onderzoekt de zaak en kan getuigen in de zaak goed gebruiken. Deze getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Botsing auto en motor

UTRECHT Op de kruising van de Van Bijnkershoeklaan met de Koningin Wilhelminalaan ontstond woensdagochtend omstreeks 07.00 uur een aanrijding tussen een personenauto en een motor.

De bestuurder van de auto, een 49-jarige man uit IJsselstein, reed over de Koningin Wilhelminalaan in de richting van het 5 Meiplein waar hij rechtsaf wilde slaan, richting de Bijnkershoeklaan.

Op de busbaan rechts naast hem reed de 26-jarige Utrechtse motorrijder die rechtdoor wilde op de kruising. De motorrijder remde af en gleed onderuit tegen de auto aan.

De bestuurder van de motor hield aan de aanrijding een gebroken pols en diverse kneuzingen over. Beide voertuigen werden weggesleept. De politie onderzoekt het ongeval.

Jongen na mishandeling agent aangehouden

UTRECHT Op de Ivoordreef ontstond woensdagavond omstreeks 19.30 uur een opstootje toen agenten in de buurt aanwezig waren om met twee jongens een gesprek bij hun ouders te voeren nadat zij vernielingen hadden gepleegd aan een schilderscontainer.

Toen de agenten na het eerste huisbezoek weer buiten kwamen met de tweede jongen, met de bedoeling hem naar huis te brengen, werden zij bij hun auto opgewacht door een groep van ongeveer twintig jongeren.

Zij probeerden de agenten hun werk onmogelijk te maken door de jongen bij de politie weg te houden. Een jongen uit de groep, een 16-jarige Utrechter, gedroeg zich erg agressief en mishandelde een van de agenten. Hij werd geboeid afgevoerd naar het politiebureau en ingesloten.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldief kan zich niet legitimeren

UTRECHT - Een 18-jarige man uit Baarn werd woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur aangehouden in een winkel aan de Rijnkade.

De man had een broodje meegenomen zonder af te rekenen. Omdat hij zich ook niet kon legitimeren, werd hij aangehouden en in verzekering gesteld.