Politie Hollands Midden

Datum: 9 juni 2005

Noordwijk Jongens opgepakt voor vernieling autospiegels De politie hield op donderdag 9 juni rond 02.50 uur aan de Van Berckelweg 3 jongens van 16 en 17 jaar en afkomstig uit Rijnsburg en Oegstgeest aan. Een bewoner van de Van Mortelstraat had gezien dat ze autospiegels vernielden en waarschuwde de politie. Vervolgens ging de vrouw met haar auto achter de wegfietsende jongens aan en stopte ze bij de rotonde aan de Van Berckelweg. De politie nam de jongens die onder invloed van alcohol verkeerden, daar van haar over. Naar nu bekend is zijn van 4 auto's de buitenspiegels vernield. De politie heeft de eigenaren uitgenodigd om aangifte te komen doen door onder de ruitenwisser een briefje te doen. De politie gaat vandaag verder met haar onderzoek.

Voorhout Jongen gewond na val uit boom Een 11-jarige jongen uit Voorhout raakte woensdag 8 juni rond 19.20 uur gewond nadat hij aan de Veldzuringstraat uit een boom viel. Met armletsel en rugklachten is de jongen overgebracht naar het LUMC. De jongen had zich tijdens het verstoppertje spelen vermoedelijk verscholen in de boom. Daarbij brak een tak af en maakte de jongen een val van ongeveer 4 meter.

Sassenheim Rijden onder invloed

De politie heeft op donderdag 9 juni omstreeks 01.50 uur een 20-jarige automobilist uit Sassenheim aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de man rijden over de Wasbeekerlaan en hielden hem staande voor een controle. Bij de man werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 680 ug/l. De limiet is 220. De politie vorderde het rijbewijs in van de man. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na slaan fietser

De politie heeft op woensdag 8 juni om 20.00 uur een 35-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 39-jarige fietser uit Leiden. De Leidenaar fietste kort voor de mishandeling over de Apothekersdijk toen hij ter hoogte van het Volkshuis door de man zonder aanleiding meerdere keren in het gezicht werd geslagen. Ook toen de man van zijn fiets viel bleef de verdachte hem slaan. De verdachte is hierna weggelopen, maar kon door de politie even later worden aangehouden.

Leiden Aanhoudingen

De politie stelt een onderzoek in naar een burenruzie op de Hoflaan op woensdag 8 juni. Tijdens de ruzie zouden er bedreigingen zijn geuit en zou er met een mes zijn gedreigd. De politie heeft een 47-jarige en een 24-jarige man aangehouden.

Leiden Aanhoudingen

De politie stelt een onderzoek in naar een ruzie op woensdag 8 juni even na 16.30 uur op de Haarlemmerstraat ter hoogte van de Pelikaanstraat. Daar zou een groepje personen met elkaar in gevecht zijn. Volgens omstanders zou één van deze personen een mes hebben. Toen de politie ter plaatse kwam liepen de personen weg. De politie wist na een korte achtervolging twee Leidenaren van 18 en een 14-jarige jongen uit Driehuis aan te houden. Bij de drie werd geen mes aangetroffen. Vermoedelijk werd het mes tijdens de achtervolging weggegooid.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen

De politie heeft op dinsdag 7 juni een 15-jarige Alphenaar en een 17-jarige jongen uit Aerdenhout aangehouden op verdenking van mishandeling. Woensdag 6 april omstreeks 08.15 uur werd een 16-jarige Alphenaar op de Jongkindt Coninckstraat aangesproken door twee jongens. Een van hen begon hem te slaan en te schoppen. Op basis van het opgegeven signalement wist de politie twee jongens aan te houden. Een 15-jarige Alphenaar werd na verhoor weer heengezonden. De 17-jarige verdachte wordt donderdag 9 juni voorgeleid bij justitie. Volgens de verdachte was de aanleiding een eerdere onenigheid tussen de twee Alphenaren.

Alphen a/d Rijn Jongens opgepakt voor diefstal auto-emblemen De politie hield op donderdag 9 juni rond 01.45 uur op een parkeerterrein aan de Preludeweg 5 jongens uit Alphen aan den Rijn aan. Een getuige had gezien dat ze zich verdacht gedroegen tussen de geparkeerde auto's en belde de politie. In de zakken van de 17 tot en met 19-jarige jongens werden 41 auto-emblemen aangetroffen. Vermoedelijk zijn deze emblemen van auto's getolen die stonden geparkeerd op of in de omgeving van de Neptunesstraat, in de Sterrenbuurt, bij het ziekenhuis, nabij de Burgemeester Bruinsslotsingel en aan de Preludeweg. De jongens verklaarden tegenover de politie daar gelopen te hebben. De verdachten zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Reeuwijk Openbare dronkenschap De politie hield woensdag 8 juni rond 21.00 uur in het water aan de Nieuwdorperweg een 52-jarige man uit Reeuwijk aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol en had eerder de avond door zijn gedrag voor de nodige onrust gezorgd bij bewoners aan het 't Kerkestuk. In de haven achter 't Kerkestuk dobberde hij in een bootje rond em voer tegen de kade aan. De politie en de melder gingen op zoek naar de man en troffen hem al varend in het water aan de Nieuwdorperweg aan. Na het uitslapen van zijn roes en het opmaken van een proces-verbaal is hij vanmorgen weer op vrije voeten gesteld.

Bergambacht Inbrekers overlopen Een bewoner van een woning aan de Tussenlanen overliep donderdag 9 juni rond 04.40 uur twee inbrekers. De man werd wakker van getommel in de keuken en zag dat twee nog onbekende jongens zijn woning waren binnengedrongen. De jongens van tussen de 14 en 17 jaar maakten zich, ontdekt zoals zij zich voelden, uit de voeten. Voorzover nu bekend is wordt er niets vermist uit de woning. De politie heeft de zaak in onderzoek.

--------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --