AutoRai

Print

Fiat Punto Natural Power 'Best Environmental Car 2005'

(9-6-2005)
De Zweedse Vereniging van 'Groene Automobilisten' heeft de Fiat Punto Natural Power verkozen tot milieuvriendelijkste auto van 2005.

De aardgas-Punto behaalde maar liefst twee overwinningen in deze belangrijke verkiezing: Fiats bestseller is zowel winnaar overall als winnaar in de categorie compacte auto's.

De Punto Natural Power werd in mei 2004 geĂŻntroduceerd op de Zweedse markt en heeft de uitstekende ontvangst daar voornamelijk te danken aan het compacte maar toch ruime concept, de uitstekende veiligheidsvoorzieningen en het lage brandstofverbruik. De 'groene'-Punto is bijvoorbeeld erg gewild in de overheidssector: de technische dienst van de gemeente Gothenburg loopt hierin voorop; zij beschikken reeds over 130 Punto's Natural Power.

Sinds de lancering van de Punto Natural Power op de Zweedse markt zijn er in totaal 300 exemplaren verkocht. Hier zal het niet bij blijven: Zweedse gemeenten beslissen in de komende maanden over de samenstelling van hun milieuvriendelijke wagenpark, hetgeen uiteraard een significante, positieve impuls kan geven aan de verkopen.

Twee onafhankelijke brandstofsystemen
De Fiat Punto Natural Power beschikt over twee onafhankelijke brandstofsystemen: een voor aardgas en een voor benzine. De Punto start op benzine, waarna er automatisch wordt overgeschakeld op aardgas. Wanneer het aardgas bijna op is, wordt er automatisch weer overgeschakeld op benzine. Desgewenst kan de bestuurder zelf, met een druk op de knop, bepalen op welke brandstofsoort gereden wordt. Wanneer er uitsluitend op aardgas wordt gereden, bedraagt de actieradius 260 km. Bij gebruik van beide systemen bedraagt de actieradius liefst 960 km.