AutoRai

Print

Daihatsu presenteert het vernieuwde DaiFin

(9-6-2005)
DaiFin, het financierings- en verzekeringslabel van Daihatsu, heeft een verandering ondergaan. Enkele maanden geleden is voor het financieringsgedeelte een samenwerkingsverband aangegaan met Ribank N.V., een onafhankelijke financieringsmaatschappij en specialist in de automotive sector.

Hiermee hebben de financieringsproducten van DaiFin gedeeltelijk een andere invulling gekregen. Flexibiliteit en aantrekkelijke tarieven zijn de belangrijkste criteria waarmee DaiFin zich wil profileren. Dit wordt weerspiegeld in de nu aangeboden financiële producten op het gebied van doorlopend krediet, huurkoop financieringen, financial lease en het geheel vernieuwde Daihatsu Golden Car Plan.

Daihatsu Golden Car Plan
Met het Daihatsu Golden Car Plan wordt de klant de mogelijkheid geboden om elke twee of drie jaar een nieuwe Daihatsu te rijden. Het Daihatsu Golden Car Plan betreft een huurkoop financiering met een vooraf bepaalde, gegarandeerde inruilwaarde van de auto en een gegarandeerde slottermijn. Dankzij de gegarandeerde slottermijn is het bedrag dat voor de auto betaald wordt, aanzienlijk lager. Samen met een eventuele aanbetaling wordt de gegarandeerde slottermijn van de nieuwprijs afgetrokken. Het resterende bedrag wordt inclusief rente terugbetaald in maandelijkse termijnen, verspreid over twee of drie jaar. Na deze periode heeft de klant drie mogelijkheden:
1. De auto inruilen voor een nieuwe Daihatsu
2. De auto teruggeven

3. De auto houden

De Daihatsu dealer garandeert een inruilwaarde die aanzienlijk hoger is dan de slottermijn. Hierdoor heeft de klant na twee of drie jaar reeds een aanbetaling voor de volgende Daihatsu gereed, waardoor deze met het Daihatsu Golden Car Plan tegen vrijwel hetzelfde maandbedrag gefinancierd zou kunnen worden.

Documentatie
Met de vernieuwing van DaiFin zijn de Daihatsu dealers onlangs volledig uitgerust met nieuw foldermateriaal betreffende de Daihatsu financieringsproducten. Tevens hebben zij toegang tot een geavanceerde DaiFin webapplicatie, waardoor het financieringsproces voor zowel dealer als klant snel en gemakkelijk te doorlopen is. Klanten kunnen via de website www.daifin.nl informatie vinden over de financieringsmogelijkheden bij Daihatsu.