Gemeente Tiel


Experiment Stadspanel verlengd

Het college heeft het Tielse Stadspanel geëvalueerd en heeft maandag 6 juni 2005 besloten om de raad voor te stellen dit experiment met twee jaar te verlengen. Het is de bedoeling dat een deel van de huidige Stadspanelleden aan blijft en dat er deels nieuwe mensen worden geworven.

Het Stadspanel is in juni 2003 geïnstalleerd en bestaat uit 17 Tielenaren die zich betrokken voelen bij de toekomst van de stad. Directe aanleiding voor het instellen van het Stadspanel was de Stadsvisie Tiel in 2020, die in 2002 samen met inwoners van Tiel is ontwikkeld. Het Stadspanel adviseert over thema's uit die Stadsvisie die aansluiten bij de actualiteit.

Gezamenlijk kiest het Stadspanel enkele thema's en kleinere subgroepjes bereiden een advies voor. Het voltallige Stadspanel bespreekt zo'n 'preadvies' en dat leidt tot de definitieve adviezen. Deze worden aangeboden aan college en raad, die binnen drie maanden laten weten hoe zij met het advies van het Stadspanel willen omgaan.

De werkwijze van het Stadspanel bevalt goed en blijft ook in de volgende periode van twee jaar gehandhaafd. Wel zal er meer aandacht zijn voor publiciteit over en bekendheid van het Stadspanel bij de Tielse bevolking. In het najaar brengt het huidige Stadspanel nog twee adviezen uit. Daarna zal de werving voor nieuwe leden voor het volgende Stadspanel van start gaan.

Bekijk meer informatie over het Stadspanel.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 08 juni 2005