Politie Drenthe

donderdagmorgen

Assen 09-06-2005

Vier gewonden ongeval Meppel
MEPPEL - Bij een verkeersongeval op de kruising Werkhorst / Rijksparallelweg in Meppel zijn donderdagmorgen rond halfzeven vier mensen gewond geraakt. Drie mensen zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Het ongeluk gebeurde toen de 38 jarige bestuurder uit Staphorst met zijn personenbusje de kruising opreed een daarbij de vrachtauto van een 29 jarige man uit Rouveen over het hoofd zag. De vrachtauto raakte de bus vol in de flank. Drie inzittenden (leeftijden niet bekend) uit Rouveen, Staphorst en Genemuiden raakten bekneld en moesten door de brandweer uit het wrak van de bus gehaald worden.
De chauffeur van de vrachtauto mankeerde niets maar was zeer aangeslagen door de aanrijding. 05-148015

Politie houdt doorrijder aan
PEIZE - De politie heeft woensdagavond een 28 jarige inwoner van Sappemeer aangehouden . Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De man wordt er van verdacht dat hij, zonder zijn identiteit bekend te maken, is doorgereden na het veroorzaken van een verkeersongeval. Hij zou op de Drentschedijk in Peize een 58 jarige fietser uit Peize hebben aangereden. De fietser raakte niet gewond. Volgens de automobilist zou de man opzettelijk voor de auto gesprongen zijn. 05 - 147963

Politie bekeurt man die 9 jarig zoontje laat sturen ZUIDLAREN - De politie heeft woensdagavond proces verbaal opgemaakt tegen een 45 jarige inwoner van Zuidlaren. De agenten zagen op het parkeerterrein bij de Prins Bernardhoeve in Zuidlaren een auto rijden waarbij de bestuurder nauwelijks boven het stuur uitkwam. Nadat de auto was gestopt stapte er aan de rechterkant een volwassen man uit terwijl aan de bestuurderskant een jongetje uitstapte. Het kereltje bleek "al bijna 10" te zijn en pa vond dat het tijd werd dat hij leerde sturen. Pa vond het overigens maar flauw dat hij hiervoor een bekeuring kreeg. 05 - 147883

Politie zoekt getuigen inbraak suikerspin
NIEUWLANDE - De politie zoekt contact met mensen die iets kunnen vertellen over de inbraak in de suikerspin van een kermisexploitant uit Delfzijl. De man had de wagen na de kermis in Nieuwlande geparkeerd aan de juffrouw Nieboerweg in Nieuwlande met de bedoeling hem later weer op te halen. Toen hij bij de kraam kwam bleek de klep te zijn vernield en is er voor zo'n 150 euro aan snoepgoed gestolen. Getuigen worden verzocht 0900-8844 te bellen. 05 - 147884

Inbreker gewond en zonder buit
ASSEN - Bloedsporen duiden er op dat een tot nu toe onbekende inbreker zich woensdag even na middernacht heeft verwond bij een inbraak in een tankstation aan de Overcingellaan in Assen. Hoewel de politie toch zeer kort na de inbraakmelding aanwezig was, bleek de dader gevlogen. Hij had met een steigerpijp een grote ruit ingeslagen en is er vermoedelijk zonder buit vandoor gegaan. 05 - 05 - 147994.

Das dood gereden
WEITEVEEN - Het komt niet zo vaak voor maar woensdagmorgen trof de surveillance na een melding een dode mannelijk das aan op de Boovenen in Weiteveen. Volgens een deskundige van Staatsbosbeheer zou het best een zo kunnen zijn dat de das zijn burcht net over de grens in Duitsland heeft gehad. De politie heeft de Stichting Das en Boom in kennis gesteld. 05 - 147868.

Politie haalt dronken man van de weg
EMMEN - de politie heeft woensdagavond op de Nijkampenweg in Hoogeveen een 47 jarige inwoner van Zwolle aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. De man was dronken zwalkte over de weg en viel voorbijgangers lastig. 05 - 147953.

Bert Visser ( 0651 - 611629) verzorgt de persvoorlichting tot donderdag 16.30 uur. Daarna neemt collega Ron Reinds ( 0652 - 528707) het perspiket over.