Politie Zuid-Holland-Zuid

09/06 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

09-06-2005 - Persberichten District I

AUTODIEF OP SCHIPHOL GEPAKT
DORDRECHT De politie heeft op dinsdag 7 juni op Schiphol een 35-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van diefstal van een auto op 3 juni j.l. uit Dordrecht. Een 50-jarige man uit Dordrecht zou op vrijdag 3 juni zijn auto verkopen aan een man die een dag eerder naar de auto was wezen kijken. Toen de koper kwam om de koop te sluiten, had hij een vriend bij zich. Met zn drieën togen ze naar het postkantoor aan de Johan de Wittstraat om de papieroverdracht te regelen. De 35-jarige man bleef in de auto zitten. De onbekende vriend ging mee naar het postkantoor waar hij de autopapieren uit de handen van de 50-jarige griste en weg rende. De 35-jarige ging er in de auto vandoor. De Koninklijke Marechaussee trof de man in de gestolen auto aan op Schiphol. Hij is overgedragen aan de politie in Dordrecht.

DOOR HET LINT
ZWIJNDRECHT Een 26-jarige man uit Dordrecht is op woensdagmiddag 8 juni volledig door het lint gegaan toen hij met zijn auto op de Ringdijk de macht over het stuur verloor toen hij een 23-jarige man uit Zwijndrecht inhaalde. Vervolgens reed de 26-jarige de berm in. De 23-jarige stopte om bij de man te gaan kijken maar moest het ontgelden. De 26-jarige man stormde op zijn auto af, sprong op de motorkap en trapte de voorruit kapot. De 23-jarige stapte uit, kreeg vervolgens een klap op zijn achterhoofd van de man en viel op de grond. Daarna liep de woedende man weg, liep weer terug en bedreigde de man. Omstanders waren getuigen van het incident. De politie was snel ter plaatse en hield de man aan. Die bekende zijn woedeuitbarsting. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

TEVEEL GEDRONKEN
DORDRECHT Het rijbewijs van een 65-jarige man uit Dordrecht is op woensdagavond 8 juni ingevorderd. De man werd op de Noordendijk aangehouden door de politie. De man bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken (610 ugl). Hij werd na verhoor heengezonden en kreeg een rijverbod van 6 uren.

HARDDRUGS
ZWIJNDRECHT Een 20-jarige man uit Zwijndrecht is in de nacht van donderdag 9 juni aangehouden op de Karel Doormanlaan. De politie surveilleerde op die weg en zag op een moment een persoon de rijbaan over rennen. De politie ging kijken en zag dat de jongen zich bij twee andere personen voegde. Een van deze twee personen gooide een zakje weg. De agenten stopten en hielden de jongen die het zakje weggooide aan. Het bleek om een zakje te gaan met daarin 43 pillen, vermoedelijk xtc. De jongeman werd ingesloten.