Politie Zuid-Holland-Zuid

09/06 Hoeksche Waard

09-06-2005 - Persberichten District III

MISHANDELING
STRIJEN De politie heeft woensdagavond 8 juni een 34-jarige man uit Strijen aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 28-jarige vrouw. Dit gebeurde in een woning aan de Boomgaard. Hij zou zijn vrouw tot twee keer toe bij de keel hebben gegrepen en hebben geduwd. De vrouw heeft aangifte gedaan. De man is na verhoor ingesloten.

UIT DE BOCHT GEVLOGEN
NUMANSDORP Een 35-jarige man uit Klaaswaal is gewond geraakt toen hij in de nacht van donderdag 9 juni uit de bocht vloog met de auto op de West Biesakkersteeg. De man brak zijn been op meerdere plekken. Hij had vermoedelijk teveel gedronken en met te hoge snelheid gereden. De man werd naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Daar bleek inderdaad dat hij teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

VERKEERSCONTROLE
STRIJEN De politie heeft op woensdag 8 juni een verkeerscontrole gehouden op de Trambaan in Strijen ter bevordering van de verkeersveiligheid. Er werd gecontroleerd op snelheid, gordel en helmen. 216 voertuigen werden gecontroleerd, 20 daarvan begingen een overtreding. 8 personen overschreden de snelheid, 1 persoon had geen helm op, 2 personen belden niet handsfree in de auto en 1 persoon overschreed een doorgetrokken streep. De controle duurde van 08.30 tot 15.00 uur.