Gemeente Den Helder

09-06-2005 Noodweg voor verkeer uit De Schooten naar centrum

Sinds maandag 6 juni is aannemer DURA Vermeer bezig met de tweede fase van de herinrichting van de Schootenweg. Ook het deel tussen de Nijverheidsweg en de Kievitstraat wordt nu onder handen genomen. In eerdere berichten hebben wij u gemeld dat al het verkeer vanaf dat moment zou worden omgeleid via de Ravelijnweg Nieuweweg Sportlaan. Om de overlast echter zoveel mogelijk te beperken is er voor gekozen vanaf de kruising Nijverheidsweg Schootenweg een tijdelijke noodweg aan te leggen richting de brug over de Linie. Bijkomend voordeel van de noodweg is dat eerder met de tweede fase begonnen kon worden, waardoor de reconstructie van de Schootenweg uiteindelijk iets eerder klaar kan zijn. Wij hopen op deze manier de overlast die het verkeer van de werkzaamheden ondervindt zoveel mogelijk te beperken en tegemoet te komen aan de wens van burgers en bedrijven.

Grasveld als noodweg
De noodweg is aangelegd op het bestaande grasveld dat langs de Schootenweg ligt. Het verkeer van en naar het centrum wordt met geleidebakens over de weg geleid. Maakt u gebruik van de noodweg, dan verzoeken wij u langzaam over de weg te rijden vanwege de veiligheid van u en de andere weggebruikers. Voor het fietsverkeer van en naar het centrum is er een aparte noodbaan aan het eind van de Nijverheidsweg ter hoogte van Kringloopwinkel Rataplan. Deze omleiding staat met borden aangegeven.

Voor de eerste fase van de reconstructie van de Schootenweg (tussen de Ravelijnweg en de kruising met de Nijverheidsweg) was er al een omleidingsrtoue via industrieterrein Westoever. Nu ook de tweede fase is gestart, kunt u vanaf De Schooten via de omleidingsroute en de noodweg uw weg richting het centrum vervolgen.