Gemeente Den Helder

09-06-2005 Speciale machine legt asfalt Breewijd
Twee weken geleden is BAM wegen bv begonnen met het groot onderhoud aan de Breewijd. De twee bovenste asfaltlagen worden vervangen, de halteplaatsen voor de bus komen naast de rijbaan te liggen en op het kruispunt Middelzand Vogelzand komen middengeleiders. Door deze laatste maatregelen is de Breewijd straks een stuk verkeersveiliger!

Vorige week zijn de nieuwe asfaltlagen gelegd. Dit gebeurde met een speciale, voor Europa unieke, flexibele asfaltspreidmachine. Deze machine legt twee asfaltlagen in één werkgang, waardoor er sneller gewerkt kan worden. Een groot voordeel hiervan is dat de bewoners minder lang overlast ondervinden van het werk. Daarnaast zorgt deze manier van asfalteren voor een langere levensduur van het asfalt, omdat door het warm-op-warm aanbrengen van de asfaltlagen een perfecte hechting ontstaat.

De Breewijd is sinds 8 juni weer open voor al het verkeer. Wel wordt deze week nog gewerkt aan de bushaltes en middengeleiders. In de week van 27 juni worden de middengeleiders gevuld met asfalt.